Čtenář reportér Poslat příspěvek 19. 9. 2022 42 Je jedovatá, a přesto nejchutnější houba. Víte, že vás masák může otrávit? /GALERIE/ Muchomůrka růžovka nebo také lidově masák, roste nyní v lesích čím dál častěji. Mezi…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 17. 9. 2022 Pizza z bramborového těsta: Je jednoduchá, rychlá a překvapí chutí Italskou pizzu známe všichni. Zkoušeli jste ale někdy vytvořit tradiční pochoutku z bramborového…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 12. 9. 2022 Recept, při kterém ušetříte: Kuřecí stehna na šalotce a žampionech Na tento oběd pro více hladových krků postačí pár surovin a zhruba půl hodiny času. Postup je…
Věda 12. 9. 2022 Sůl nad zlato? Dochucování může způsobit předčasné úmrtí, zjistili vědci Odborníci v nové studii zjistili, že časté dochucování uvařeného jídla solí může lidem zkrátit…
Za jídlem 3. 9. 2022 Mini verze Pavlova: Plněnému dezertu sluší ovocné zdobení Nebojte se zkusit tenhle dezert, který je celosvětově velmi oblíbený. Příprava je opravdu…
Tachovský deník 31. 8. 2022 7 Monika je královnou čalamád. Nejradši má cuketovou Pobyt v kuchyni není jejím největším koníčkem, s příchodem léta se ale situace obrací. V tu…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 28. 8. 2022 3 Těhotnej kuchař: Medailonky z panenky naservírujte k večeři svojí divožence „Já dělávám medailonky z panenky z prasnic. Ta je větší a hodí se na ně víc,“ radí Těhotnej…
Pelhřimovský deník 27. 8. 2022 Přesolené závodní jídelny na Vysočině: jídla jsou v nich slanější i čtyřikrát Čtyřikrát více soli, než je doporučené množství, objevila vysočinská krajská hygienická stanice v…
Za jídlem 22. 8. 2022 15 Zvedněte dětem ve škole náladu. Dopřejte jim chutnou a výživnou svačinu Co všechno dokáže dětem ve škole pozvednout náladu? Jednička z písemky, hry se spolužáky o…
Kroměřížský deník 21. 8. 2022 56 Skaštice vydřely první výhru sezony. Potřebovali ji jako sůl! Z prvního vítězství sezony se radují divizní fotbalisté Skaštic. Na třetí pokus svěřenci…
Zdraví 19. 8. 2022 3 Minerální kameny z Jizerských hor dodávají energii hostům unikátního hotelu Na sílu kamenů, které její hosty dobíjejí energií a třeba také léčí, vsadila ředitelka hotelu…
Za jídlem 14. 8. 2022 6 Švestkové knedlíky desetkrát jinak. Velkou roli hrají na Trnkobraní Období švestek trvá až do září a využití tohoto oblíbeného ovoce je víc než pestré. Ostatně…
Kladenský deník 12. 8. 2022 5 Foto: Muzeum slánek ve Slaném získalo do sbírky 700 exponátů z celého světa Muzeum slánek ve Slaném získalo do své unikátní sbírky dar v podobě 700 párů slánek. Ty městu…
Věda 11. 8. 2022 Nebezpečná sůl: Vědci přišli s řešením, jak ji vynechat a uchránit si zdraví Klasická česká pohádka praví, že sůl je nad zlato. Nové výzkumy však naznačily, že pro lidské…
Za jídlem 8. 8. 2022 Bublanina jako sen. Vláčnému a nadýchanému těstu dominuje ovoce Bublaniny bývají často dusivky. S tímto receptem s tajnou ingrediencí už ji ale nikdy nebudete…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 6. 8. 2022 Recept na vepřovou panenku: Vynikající volbou je s hořčičnou omáčkou Vepřová panenka je vždycky sázkou na jistotu. A je jen na vás, zda si ji dopřáváte propečenou do…
Poradny 5. 8. 2022 8 Jak přežít ve zdraví letní grilování, když máte nemocné srdce nebo jste diabetik Léto bez pořádných grilovaček je dost nepředstavitelné. Jenže součástí posezení u grilu a…
Teplický deník 25. 7. 2022 4 Šíla: Před přehřátím organismu ve vedrech utečte do tropického skleníku Tipy, kam za chladem? Příjemně je v současném parnu pod zemí, v bývalých hornických šachtách ve…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 24. 7. 2022 Chutný a jednoduchý oběd: Čevabčici s petrželovými bramborami V Česku snad není nikdo, kdo by neznal čevabčiči. Příprava válečků z mletého masa, cibule a…
Za jídlem 9. 7. 2022 Cuketová pizza: Zdravější verze oblíbeného jídla, která nadchne svou chutí Milujete pizzu, ale kvůli kaloriím si ji odpíráte? Už nemusíte! Vyzkoušejte zdravější verzi…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 6. 7. 2022 Jídlo, které nasytí. Vyzkoušejte zapečené brambory s kuřecím masem a brokolicí Zapékání je jedním z nejoblíbenějších způsobů úpravy brambor. A není divu. Zapečené brambory s…
Za jídlem 4. 7. 2022 Znáte píchanou buchtu? Je dokonalá, přitom tak jednoduchá Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou…
Za jídlem 29. 6. 2022 3 Jak na kvalitní hamburger z grilu? Vše začíná u dobře zvoleného masa Na burgery se často díváme svrchu jako na importovanou záležitost. Když se ale udělají dobře, na…
Moravskoslezský deník 27. 6. 2022 Jak chutná Moravskoslezsko? Máme pro vás osvědčené recepty čtenářů Deníku Přinášíme vám recepty na lahodné pokrmy. Svými tipy a zkušenostmi přispěli čtenáři Deníku ze…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 25. 6. 2022 35 Prachatické slavnosti zavítaly i mezi seniory: Soli přiměřeně, přiměřeně Prachatické Slavnosti solné Zlaté stezky připadly na pátek 24. a sobotu 25. června. Trochu těch…
Za jídlem 20. 6. 2022 Péřová buchta: Sázka na jistotu, která potěší rodinu i návštěvu Jednoduchá buchta na plech s pudinkem a smetanou je ten typ dezertu, který chutná snad úplně všem…
Za jídlem 19. 6. 2022 13 Jahodové šílenství. Oblíbené ovoce chutná v panna cottě i v knedlících Léto s sebou přináší příjemných věcí - a dozrálé ovoce je jednou z nich. Snad nic nechutná…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 18. 6. 2022 Recept na rychlý oběd: Smetanové karbanátky s bramborovou kaší Chutné, levné, snadné na přípravu. Karbanátky s bramborovou kaší potěší i náročnější strávníky,…
Zdraví 16. 6. 2022 4 Jak vyzrát na zápach z potu? Deodoranty jsou jen jednou z možností Pocení je naprosto přirozené a navíc nutné, bez něj by nefungovala termoregulace organismu. Jenže…
Havlíčkobrodský deník 16. 6. 2022 74 Lipnický unikát: šunku nadšenci suší v barokní zvonici. Visí i na stromě Byla jednou parta kamarádů. Nechtělo se jim jen sedět u piva. Zkusili sušit maso. Tak začal…
Za jídlem 14. 6. 2022 Recept na trhací chlebíček. Skvělý je třeba s medvědím česnekem Trhací chlebíček není obyčejnou přílohou. Ať ho potřete a posypete čímkoliv, vždy bude chutnat…
Za jídlem 10. 6. 2022 5 Jedinečné recepty na jahodové knedlíky: těsto lze udělat z jogurtu i tvarohu Ovocné knedlíky. Známe je ve spoustě variací. Sezonní ovoce v jemném těstě miluje snad každý.…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 8. 6. 2022 Oběd hotový za pár minut: Červené curry s kuřecím masem a zeleninou Chcete něco chutného, ale co bude uvařené za chvíli? Přesně toto je dnešní recept, do 20 minut…
Zdravý život 26. 5. 2022 10 Chutná a je zdravá. Mrkev se hodí do sladkých i slaných receptů Může to být úplně čerstvá jarní karotka i poslední kousky podzimní sklizně velkých mrkví…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 24. 5. 2022 Recept na těstoviny s kuřecím masem. Pokrm ochutí sýrová omáčka i zelenina Těstoviny, v našem případě penne, se hodí k obědu i k večeři. Díky masu, zelenině a sýrové omáčce…
Za jídlem 22. 5. 2022 Kousek přírody na talíři. Mechový dort přenese jaro i domů Zelený korpus, čerstvé ovoce a krém na způsob čokoládového Pribináčku - tak vypadá ideální jarní…
Do světa 19. 5. 2022 29 Unikát blízko za hranicemi. Podzemní království soli je bránou do jiného světa Není v celém Polsku o moc více turisticky atraktivnějších míst než solný důl ve městě Wieliczka …
Čtenář reportér Poslat příspěvek 17. 5. 2022 4 Japonské miso dokáže v kuchyni opravdové divy. Vyzkoušejte osvědčené recepty Pokud vás někdy při vaření pronásleduje pocit, že jídlu „něco“ chybí, vsaďte vařečku na to, že je…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 15. 5. 2022 Recept na koblihy pečené ve fritéze a plněné marmeládou. Výsledek stojí za to Koblihy patří k oblíbeným pochoutkám dětí i dospělých. Pro zpestření chuti lze do marmelády…
Jihlavský deník 11. 5. 2022 Zimní údržba v Jihlavě stála miliony, nesměla se při ní používat sůl Přes devět milionů stála letos zimní údržba v Jihlavě. Je to zhruba o 627 tisíc více než loni.
Za jídlem 10. 5. 2022 8 Brrrr, bršlice? Polévka ze známého plevele je výborná a navíc léčí Kerhart, gerhard, kozí kopýtko. Otravný plevel s bílými dlouhými kořínky, se kterými svádí…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 10. 5. 2022 Recept na rychlý oběd: Ragú se žampiony a kuřecím masem Hledáte recept, který je jednoduchý, rychlý a chuťově vynikající? Tak rozhodně vyzkoušejte…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 7. 5. 2022 Recept na bezmasou pochoutku: Květákové placičky a bylinkové brambory Květákové placičky jsou skvělé, jednoduché. A tyto pečené navíc i zdravé.
Čtenář reportér Poslat příspěvek 30. 4. 2022 Recept na zapečené těstoviny s uzeným masem. Ideální na oběd i večeři Klasika, která nikdy neurazí a vždy zcela jistě nasytí. Dobrou chuť!
Čtenář reportér Poslat příspěvek 29. 4. 2022 Mazancové věnečky. Recept není žádná věda, výsledek pak ohromí I takhle můžou vypadat dvoubarevné minimazance. A nebojte se, je to zase úplně jednoduché.
Čtenář reportér Poslat příspěvek 27. 4. 2022 Máslové palačinky, kterým neodoláte. Recept je snadný a výsledek úchvatný Snadným receptem zaženete chuť na něco sladkého i potěšíte nečekanou návštěvu. Finanální zdobení…
Rychnovský deník 25. 4. 2022 Další podvod na Rychnovsku: Muž si objednal herní konzoli, dostal sůl a krupičku Místo objednané konzole 29letý muž našel v balíčku sůl a krupičku. Obrátil se na obvodní oddělení…
Zdraví 25. 4. 2022 2 Musí se maso před vařením mýt? Není to nejlepší nápad „Maso nejprve očistíme a pak…“ Očistíme v kuchařských pokynech obvykle představuje okrájení šlach…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 25. 4. 2022 Gnocchi à la carbonara. Oběd, který máte hotový za 15 minut Hledáte recept na jídlo, které je rychle hotové a nasytí i vícečlennou rodinu? Těstovinami nikdy…
Za jídlem 24. 4. 2022 21 Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu Přestože do gastronomického byznysu vstoupil Vojtěch Václavík v náročné době, jeho podniky dnes…