Státy mimo EU 22.9.2023 14 Mlýnek na maso. Většina padlých Rusů byla na frontě jen krátce, ukazuje analýza Většina padlých mobilizovaných Rusů nebyla na frontě na Ukrajině ani pět měsíců, uvedl…
Za jídlem 22.9.2023 4 Ryba nemá chybu. Vyzkoušejte s Deníkem štiku nebo mořského vlka Víte, že v zimě jsou mořské ryby nejchutnější? Dáme vám pár tipů, které z nich jsou cenově…
Zvířecí deník a chovatelství 16.9.2023 5 Práva zvířat by měla být zakotvena v ústavě, požadují jejich ochránci Namačkaní jeden na druhého, bez vody v horkých dnech, stojící ve vlastních výkalech a cesta,…
Hobby 14.9.2023 7 Farmařili přímo v paneláku. Měli čerstvé maso, zeleninu a vejce i na rozdávání Mysleli jste si, že v paneláku nemůžete farmařit? Petra Vogelová s manželem Alešem vás vyvedou z…
Zvířecí deník a chovatelství 12.9.2023 22 Neuvěřitelný příběh obřích psů: Žena dává druhou šanci kangalům z divočiny Obrovského hafana, který může mít i přes metrák živé váhy, jen tak někdo doma nemá. Ovšem Marie…
Svět 28.8.2023 6 Peklo na letecké show: Piloti kreslili srdce, jejich střet upálil desítky diváků Měl to být příjemný den strávený pozorováním úchvatného nebeského divadla. Místo toho se letecká…
Za jídlem 27.8.2023 5 Jak na vaření s houbami? Důležitých je několik pravidel Říká se, že nejlepší věci jsou zadarmo. U hub to rozhodně platí. Jsou zdravé, chutné,…
Ekonomika 18.8.2023 11 Kilo za 2,5 tisíce? Za hovězí z plemene wagyu si připlatíte, chovají ho i v ČR Za nejkvalitnější hovězí maso na planetě se považuje vyhlášené japonské plemeno wagyu, které se…
Za jídlem 9.8.2023 4 Přinesli jste si z lesa plný košík? Máme pro vás skvělé houbové recepty Z lesní pokrývky už pomalu vykukují první hřiby, bedly, babky, lišky i klouzky. Opodál se…
Za jídlem 7.8.2023 4 Odměna za bloudění lesem. Zkuste zajímavé recepty z houbové nadílky Po dlouhých suchých týdnech zapršelo a pod mechovou pokrývkou konečně vyrostla voňavá nadílka.…
Regiony 7.8.2023 6 Klobásy i konzervy z bobřího masa. Sci-fi? Kdepak, vyrobili je brněnští vědci Brouci, červi nebo hmyz, na takové pochoutky jsou již Brňané zvyklí. Klobásu a konzervu s bobřím…
Zvířecí deník a chovatelství 30.7.2023 5 Králíci potřebují láskyplnou péči. Chutné, zdravé a dietní maso za to ale stojí Chutné a dietní maso, velmi cenná srst a záviděníhodná schopnost reprodukce. Králíci jsou proto…
Regiony 20.7.2023 11 Dva týdny prošlé párky a paštika. Kontroloři si vyšlápli na trh v Chrudimi /REPORTÁŽ/ Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) si při středečním trhu na Resslově náměstí…
Ekonomika 18.7.2023 Je jasno. V ukrajinském obilí nenašli inspektoři žádné nebezpečné látky V dováženém ukrajinském obilí letos nenašli inspektoři žádné nebezpečné látky. Z celkové spotřeby…
Domácnost 14.7.2023 Chaos v ledničce ohrožuje zdraví. Tipy, jak správně uložit jídlo a udržet řád Stává se vám, že v ledničce najdete jídlo, na které jste zapomněli, nebo které už tam dávno…
Za jídlem 8.7.2023 Chutě Chorvatska objevují gurmeti. Maurer doporučil chobotnici Gastronomie Chorvatska, to zdaleka není jen čevapčiči nebo mořské plody. Deník přináší tipy na…
Za jídlem 7.7.2023 Deset rybích delikates Chorvatska: Ochutnejte to nejlepší z místní kuchyně Návštěva chorvatského pobřeží přímo vybízí k poznávání pokladů moře a místní kuchyně – čerstvých…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 29.6.2023 22 Šťavnaté maso a rolovaná zmrzlina. Burger festival v Jihlavě lákal Oblíbený festival v centru Jihlavy přilákal o uplynulém víkendu stovky návštěvníků a milovníků…
Objevy 29.6.2023 Záhadní hominini holdovali kanibalismu. Vědci zjistili i důvod, o rituál nešlo Vědci objevili možná úplně nejstarší důkazy o kanibalismu u příbuzného člověka. Podle stop na…
Česko 29.6.2023 FAKE NEWS Absurdita opět na scéně. Sítěmi se šíří stará lež o lidském mase v hamburgerech Po sociálních sítích se šíří poplašná zpráva. I přes její zjevnou nesmyslnost ji lidé sdílejí po…
Zvířecí deník a chovatelství 18.6.2023 7 Bobrů stále přibývá. Vědci z Brna vyladili recepty na jejich maso Zatím zůstává v Česku chráněným druhem, který je možné lovit po udělení úřední výjimky, ale…
Podnikání 16.6.2023 36 VIDEO: Párek z Kuřimi musí křupnout. Navštivte s Deníkem místo, kde se vyrábí Deník přináší reportáž z běžně nepřístupného místa, kde vznikají párky a další masné výrobky.…
Komentáře 4.6.2023 Umělá inteligence brání kuřata Člověk nebude muset být veganem či vegetariánem, aby skončilo trápení hospodářských zvířat.
Zdraví 3.6.2023 8 Vycvičte si zadek. Mnohem lepší pro čištění střev je kravinec než hezká šiška Lidoví léčitelé, ale i běžné lékárny nabízejí řadu produktů pro očistu střev. Poptávka je…
Zvířecí deník a chovatelství 3.6.2023 Na hmyzu debužíroval už Aristoteles. Z jídelníčků Evropanů zmizel kvůli odporu Trend konzumace hmyzu a jeho legalizace jako potraviny dnes vyvolává kontroverze i řadu spekulací…
Zdraví 1.6.2023 5 Obezitolog Martin Matoulek: Proč vážíme 200 kilo? Hubnutí je prostě nepřirozené Pomozte mi zhubnout. S tímto požadavkem přichází za lékaři rok od roku více lidí, kteří mají…
Do světa 29.5.2023 8 Vybíráte dovolenou? Na některých místech světa byste ji nemuseli přežít Kanibalismus je dodnes jedním z nejděsivějších rituálů a zvyklostí. Lidé v historii pojídali…
Příběhy a rozhovory 29.5.2023 12 Splnil si svůj dětský sen. Rodinné rybářství vybudoval doslova na zelené louce Každá jedna ryba, o kterou pečují v Rybářství Slavík, má svůj příběh. Je to příběh psaný od…
Regiony 15.5.2023 7 Klobásy, steaky i sádlo. Automat na pštrosí maso budí v Ostravě pozornost Nezvyklý automat s nejrůznějšími druhy pštrosího masa se objevil v Ostravě. V nabídce jsou i…
Svět 14.5.2023 Je libo špagety s vlastní chrupavkou? Influencerka se přiznala ke kanibalismu Na internetu se v poslední době stala virální zvrácená diskuse na téma konzumace lidského masa a…
Zdraví 22.4.2023 7 Místo těsta flák masa nebo mleté. Meatza dobývá kuchyně keto a paleo diet Milovníci tradiční italské pizzy šílí, jak někdo může provést s jejich oblíbeným receptem něco…
Regiony 20.4.2023 Oběd v zoo? V Brně mění občerstvení, polotovary nahradí kvalitní jídla pod 100 V brněnské zoo se už letos v létě návštěvníci nají jinak než doposud. Zoologická zahrada chce do…
Česko 12.4.2023 AKTUALIZOVÁNO Řetězce nabízí kuřecí maso s nemocí, tvrdí aktivisté. Obchody se cítí v pasti Až 96 procent kuřecího masa v českých supermarketech má pocházet od nemocných zvířat. Tvrdí to…
Za jídlem 9.4.2023 Hledáte netradiční velikonoční recept? Vyzkoušejte kachní prsa se salátem Kachní prsa jsou připravená za chvíli a nabízejí perfektní plnou chuť. Připravte si k nim teplý…
Ekonomika 7.4.2023 4 Češi v době drahoty šetří, kupují méně masa. Prodejci vyhlížejí grilovací sezonu Části zpracovatelů a prodejců masa v ČR v prvním čtvrtletí klesaly prodeje. Podle firem to…
Regiony 6.4.2023 16 Chová i vzácného jesetera a pálii. Rybář Radek Slavík ze Žumberka si plní sen /FOTO, VIDEO/ Vlastnit rybářství byl sen Radka Slavíka od dětství a nyní v dospělosti si ho plní.…
Za jídlem 5.4.2023 AKTUALIZOVÁNO Velikonoční nádivka nejen od babiček: S masem i bez, s kopřivami či s mandlemi Hlavička, sekanice anebo svítek. Pod třemi různými názvy se ukrývá velikonoční nádivka, která by…
Věda 2.4.2023 Je libo kuličku z mamutího masa? Netradiční pochoutka má pomoci klimatu Australský potravinářský start-up Vow dokázal vytvořit masovou kuličku z mamutí DNA. Od…
Regiony 29.3.2023 23 Pohlreich chválil. Tým z poděbradské Obory v Souboji restaurací bojoval statečně /FOTO, VIDEO/ Bojovali jako lvi. Vytvořili skvělé americké menu, obsloužili třicet hostů v…
Za jídlem 23.3.2023 Hovězí maso s květákem? Recept s chilli omáčkou ocení nejen drsní chlapi Máme pro vás tentokrát recept na hovězí trhané maso s pečeným květákem. Troufnete si i na chilli…
Za jídlem 17.3.2023 Vepřová panenka: Omáčka se špenátem a paprikou dodá masu zajímavou chuť Kombinaci vepřové panenky a omáčky, v niž nechybí špenát nebo paprika, odolá málokdo. Poněkud…
Za jídlem 9.3.2023 Ideální oběd pro celou rodinu? Vyzkoušejte telecí perkelt s noky Pokud milujete telecí maso, určitě vyzkoušejte perkelt s noky z acidofilního mléka. Věříme, že…
Za jídlem 5.3.2023 Dušená krkovička na mrkvi: Vylepšená chuť tohoto receptu vás dostane Snadná a rychlá příprava není jediným lákadlem tohoto receptu. Výsledná chuť vás mile překvapí.…
Regiony 2.3.2023 16 Za den ujede i 190 kilometrů. Je to kočovný život, říká žena z pojizdné masny Příjezd pojízdné prodejny je na menších vesnicích společenskou událostí. Tam, kde chybí obchod,…
Za jídlem 27.2.2023 Flexitariánů v Česku přibývá. Maso na talíři omezují kvůli etice i novým chutím Nenarodila se do rodiny vegetariánů ani mezi nimi nevyrostla, přesto už několik let svůj…
Za jídlem 27.2.2023 Vynikající masové rolády: I s minimem surovin vyčarujete lahodný oběd Masové rolády nedělám často, ale když už, tak si dám záležet. K tomuto jídlu se hodí jakákoliv…
Cestujeme 21.2.2023 17 Při řevu krále zvířat tuhne krev žilách. Kde všude v českých zoo lze vidět lva Síla, majestátní vzhled i odhodlání, s jakým si chrání své území jako pravý král, vynesly lva na…
Zvířecí deník a chovatelství 14.2.2023 8 Jak a proč chovat kozy? Mléko i maso patří mezi zdravé delikatesy Chov koz se netěší takové popularitě jako chov ovcí. Možná proto, že kozy provází pověst…
Za jídlem 14.2.2023 Hovězí maso na šalotce: Snadný recept, kterým potěšíte rodinu i návštěvu Máme pro vás tip na výborný oběd nebo večeři. Aby jídlo bylo na stole včas, vyplatí se s vařením…
Doma 11.2.2023 42 Rekordní masopustní dobroty: Klobása z 21 druhů masa i tlačenka dlouhá 27 metrů Masopust je třídenní svátek a slavnostní období mezi Vánocemi a postní dobou. Je potřeba si ho…