Ekonomika včera 17:00 9 Levné i fér? O vlastní značky řetězců se začal zajímat antimonopolní úřad Privátní značky výrobků v supermarketech jsou na vzestupu díky příznivým cenám. Zemědělce to štve…
Za jídlem včera 08:20 Řízky teď rostou na stromech. Ne každý ale umí tento dar přírody využít Někde se mu říká smažená kosmatice, jinde bezový řízek. Může se připravit ve slané i sladké…
Evropa pro Čechy 25.5.2023 Co na to Česko? Europoslanci chtějí víc ovoce a mléka do škol Evropský parlament na svém květnovém zasedání ve Štrasburku přijal velkou většinou hlasů usnesení…
Za jídlem 19.5.2023 13 Jak na dokonalý čaj? Vroucí voda není potřeba, pohoda na jeho vypití ano Čaj může přinést velkou pohodu. Na druhou stranu příprava dokonalého čaje není lehká a je potřeba…
Zvířecí deník a chovatelství 29.4.2023 6 Psi a kočky po kastraci potřebují speciální péči. Nutná je úprava jídelníčku Kastrace je jak u psů, tak u koček poměrně častým zákrokem. Její výhodou je nejen to, že fenka…
Příběhy a rozhovory 15.4.2023 50 Podnikatel z Ohař: Chtěl jsem mléko prvotřídní kvality. Krávy dostávají odměnu Produkty nejvyšší kvality vyrábí v Mlékárně Ohaře. Od roku 2017 tam zhodnocují své mléko v…
Za jídlem 6.4.2023 6 Záleží i na teplotě surovin. Jak připravit mazanec, aby byl nadýchaný a vláčný Mazanec je tradiční kynutý bochánek, který se každoročně peče ve všech domácnostech. Je to velmi…
Podnikání 6.4.2023 50 Supermoderní kravín: Krmení kravám rozváží robot, přívěsek hlídá jejich pohodlí /FOTOGALERIE, VIDEO/ Hlavně, aby měly Vanda, Jiřina, Petra i další místní obyvatelky co největší…
Za jídlem 5.4.2023 AKTUALIZOVÁNO Velikonoční nádivka nejen od babiček: S masem i bez, s kopřivami či s mandlemi Hlavička, sekanice anebo svítek. Pod třemi různými názvy se ukrývá velikonoční nádivka, která by…
Za jídlem 5.4.2023 18 Velikonoční tradice. Oblíbeného beránka můžete upéct nasladko i naslano Patří k Velikonocům stejně jako mazanec, zajíček či kraslice. Velikonoční beránek, symbol…
Ekonomika 1.4.2023 11 Mlékomaty zažívají v Česku renesanci. Zákazníky lákají cenou i kvalitou Ještě před několika měsíci to s mlékomaty vypadalo zle a postupně mizely z mapy Česka. Nyní však…
Za jídlem 11.3.2023 Vypadají skvěle. Pečené donutky překvapí snadnou přípravou i chutí Chcete zkusit něco jiného, než klasické koblihy? Jemňoučké pečené donutky chutnají a vypadají…
Za jídlem 9.3.2023 Ideální oběd pro celou rodinu? Vyzkoušejte telecí perkelt s noky Pokud milujete telecí maso, určitě vyzkoušejte perkelt s noky z acidofilního mléka. Věříme, že…
Za jídlem 25.2.2023 5 Tapiokový puding je ideální snídaní. Skvěle zasytí a různé diety si s ním tykají Lehká a zdravá snídaně, co nasytí a nastartuje váš den? To je tapiokový pudink s ovocem. Možná…
Za jídlem 21.2.2023 19 Koblihy a masopust prostě patří k sobě. Vyberte si z pěti skvělých receptů Tradičním jídlem pro stále oblíbenější masopust jsou kromě zabíjačkových pokrmů také koblihy.…
Česko 17.2.2023 PODCAST: Bilingvní děti se lépe učí a mají matematické myšlení, říká psycholožka Jdeme shopovat nebo I want mléko. Věty, které slýcháme od dětí žijících ve vícejazyčné rodině.…
Za jídlem 11.2.2023 Máte chuť na Honzovy buchty? Upečte je stejně, jako je kdysi dělaly naše babičky „Nadýchané Honzovy buchty jsem měla chuť upéct hned od doby, kdy jsme jedny výborné ochutnali na…
Věda 2.2.2023 Naklonovali jsme superkrávy, hlásí Čína. Vynikají vysokou produkcí mléka Čínští vědci úspěšně naklonovali tři „superkrávy“, které produkují nadprůměrné množství mléka.…
Za jídlem 8.1.2023 Kulinářské kouzlení s batáty: Udělejte dětem výtečné lívance Namazané, posypané ovocem anebo jen tak samotné. Ať už budete lívance z batátů servírovat…
Za jídlem 25.12.2022 Vyzkoušejte škvarkové pagáče. Zabodují u rodinného stolu i u návštěvy Tahle škvarková dobrota se hodí pro každou příležitost a určitě nezklame. Pagáčků není nikdy dost…
Za jídlem 22.12.2022 4 Kuba, houbovec, kapustnica. Jídla z hub vánoční tabuli sluší Houby jsou přesně ta komodita, na kterou se zima ptá tradiční otázkou: Copak jsi dělal v létě? (A…
Za jídlem 20.12.2022 3 Božská vánočka. Tenhle recept nahradí vaše rodinné stříbro Připravte se na přelomový okamžik, tenhle recept totiž úplně změní váš pohled na vánočku. Jestli…
Ekonomika 28.11.2022 Plošné zálohování plastů? U obalů od mléka i tvrdého alkoholu to nepůjde Plastová lahev od mléka - nevratná. Od sirupu – naopak vratná. Iniciativa pro zálohování nepočítá…
Za jídlem 27.11.2022 Buchtičky s krémem jsou nostalgickou dobrotou. Provoňte si jimi domov Buchtičky s vanilkovým krémem u nás potěší úplně všechny. Zkuste je, uvidíte, že děti i dospělí…
Udržitelnost a diverzita v českých firmách 14.11.2022 Recyklujeme málo nápojových kartonů, píší výrobci politikům Čeští politici v těchto dnech dostávají do svých kanceláří speciální zásilku mléka. Ta upozorňuje…
Za jídlem 9.11.2022 Z lesa na talíř. Úlovky z houbařské sezony proměňte ve voňavou omáčku Vyrazit si na houby, to je zábava, kterou milujeme. A v kuchyni? Zkuste třeba houbovou omáčku,…
Za jídlem 3.11.2022 Videorecept: Domácí škvarky musíme zakápnout mlékem Někdo má rád masité, jiný miluje zase ty křupavé. Každopádně všichni si rádi pochutnají na těch…
Za jídlem 27.10.2022 4 Fantastické recepty z dýně: Polévka, pomazánka, bábovka i muffiny Sezona dýní je v plném proudu. Hokaido, máslové, špagetové i muškátové – ze všech se dá připravit…
Za jídlem 24.10.2022 Zdravý dezert. Cuketový perník ocení nejen děti, ale i mlsní dospělí Kombinace sladkého a zdravého je vždy vítaná nejen v rodinách, kde jsou malé děti. Potěšit…
Za jídlem 8.10.2022 Sladká pochoutka. Perníkový koláč s čokoládou potěší každou návštěvu Minule jste mohli vyzkoušet recept na perníkový dort. Kdo vyzkoušel a pochutnal si, jistě se rád…
Za jídlem 2.10.2022 Oslaďte dětem ráno jablečnými vaflemi Snídaně je základ dne. Měla by být proto nejen chutná a vydatná, ale zároveň zdravá. Tyto vafle…
Za jídlem 28.9.2022 Lívance od božské babičky: Vyzkoušejte fantastický recept z minulého století Recept na lívance, které máme moc rádi, pochází z kuchařského sešitu, který jsem zdědila po své…
Za jídlem 25.9.2022 Recept na bublaninu. Chutná s každým ovocem, lze použít čerstvé i mražené Jahody, třešně, meruňky nebo třeba jablka. Čím pokryjete tuto bublaninu, je v podstatě jedno.…
Udržitelnost a diverzita v českých firmách 19.9.2022 Češi volají po recyklaci obalů od mléka a džusů Obyvatelé České republiky podle všeho třídí odpad svědomitě. Chtějí totiž chránit přírodu a žijí…
Atletika 19.9.2022 11 Fantastické století manželů Zátopkových. Slepice na oštěpu a pampelišky s mlékem V dějinách je to jen okamžik. Během sta let mohou vypuknout strašné války, zhroutit se tisícileté…
Zdraví 18.9.2022 Je sója zdravější než maso či mléko? Odbornice popsala největší mýty Nápoje či jídlo ze sóji a dalších rostlinných produktů se i v Česku staly oblíbenou součástí…
Za jídlem 5.9.2022 Muž s vařečkou: Perníkovému dortu sluší pokrývka z čokolády, džemu i ovoce Přes léto je ideální využít v kuchyni zrající ovoce a osladit si trochu život. A pokud v tomto…
Zdravý život 31.8.2022 Káva může být zdraví prospěšná. Češi si ji ovšem stále neumí správně objednat „A jakou kávu si dáte?“ ptá se servírka v restauraci. A přesto, že milovník kávy se najde téměř v…
Za jídlem 22.8.2022 15 Zvedněte dětem ve škole náladu. Dopřejte jim chutnou a výživnou svačinu Co všechno dokáže dětem ve škole pozvednout náladu? Jednička z písemky, hry se spolužáky o…
Za jídlem 14.8.2022 6 Švestkové knedlíky desetkrát jinak. Velkou roli hrají na Trnkobraní Období švestek trvá až do září a využití tohoto oblíbeného ovoce je víc než pestré. Ostatně…
Věda 8.8.2022 Převratná studie: Lidé mohou pít mléko díky nemocem a hladomoru Doposud se předpokládalo, že tolerance laktózy u lidí vznikla zároveň s vyšší konzumací mléka a…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 27.6.2022 Vaříme s Deníkem. Nabízíme několik inspirativních receptů Máme pro vás pár tipů, co upéct nebo uvařit.
Hobby 25.6.2022 4 Jako dítě jsem seděl na klíně Arabely, vzpomíná kouzelník Hadaš Asi každý se někdy zasnil a přemýšlel, co by si přičaroval, kdyby byl kouzelníkem. Podobně se…
Za jídlem 20.6.2022 Péřová buchta: Sázka na jistotu, která potěší rodinu i návštěvu Jednoduchá buchta na plech s pudinkem a smetanou je ten typ dezertu, který chutná snad úplně všem…
Za jídlem 19.6.2022 13 Jahodové šílenství. Oblíbené ovoce chutná v panna cottě i v knedlících Léto s sebou přináší příjemných věcí - a dozrálé ovoce je jednou z nich. Snad nic nechutná…
Za jídlem 14.6.2022 Recept na trhací chlebíček. Skvělý je třeba s medvědím česnekem Trhací chlebíček není obyčejnou přílohou. Ať ho potřete a posypete čímkoliv, vždy bude chutnat…
Za jídlem 15.5.2022 Recept na koblihy pečené ve fritéze a plněné marmeládou. Výsledek stojí za to Koblihy patří k oblíbeným pochoutkám dětí i dospělých. Pro zpestření chuti lze do marmelády…
Za jídlem 30.4.2022 Recept na zapečené těstoviny s uzeným masem. Ideální na oběd i večeři Klasika, která nikdy neurazí a vždy zcela jistě nasytí. Dobrou chuť!
Za jídlem 27.4.2022 Máslové palačinky, kterým neodoláte. Recept je snadný a výsledek úchvatný Snadným receptem zaženete chuť na něco sladkého i potěšíte nečekanou návštěvu. Finanální zdobení…
Za jídlem 19.4.2022 6 Cukrářská výzva: Tartaletky, které obdivují i v televizi „Tartaletka, nebo košíček? Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Někdo rozlišuje podle velikosti,…