včera 06:01 Znáte píchanou buchtu? Je dokonalá, přitom tak jednoduchá Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou…
1.7.2022 Otázka týdne: Proč tolik zdražila mouka? Seriál Deníku 100 otázek a odpovědí přináší vysvětlení dalšího dotazu. V novém díle na čtenáře…
27.6.2022 Sedm receptů ze západu Čech Vyzkoušejte tyto pokrmy. O tipy a recepty se podělili čtenáři Deníku napříč Plzeňským a Karlovarským krajem.
27.6.2022 Je libo vošouchy nebo buchtu s gothajem? Ochutnejte recepty ze západu Čech Vyzkoušejte tyto pokrmy. O tipy a recepty se podělili čtenáři Deníku napříč Plzeňským a…
25.6.2022 Dokonalé spojení chutí. Tvarožník s ovocem je ideální letní dezert Nastal čas dozrávání třešní, takže možná oceníte tento recept na dezert, který je ideální na…
22.6.2022 Švestkový jahelník je zdravá dobrota. Staročeský moučník není těžký na přípravu Období švestek trvá od začátku července až do září a byl by hřích těchto sladkých a oblíbených…
20.6.2022 Péřová buchta: Sázka na jistotu, která potěší rodinu i návštěvu Jednoduchá buchta na plech s pudinkem a smetanou je ten typ dezertu, který chutná snad úplně všem…
18.6.2022 4 Šest balíčků mouky, a dost. Obchody omezují prodeje surovin na pečení Strach z příliš drahého pečiva zřejmě některé lidi přiměl k nadměrným nákupům surovin, které…
16.6.2022 12 Rekordní inflace v ČR: Raketově zdražily mouka, máslo, uhlí i další položky Mouka, máslo, olej, ale i pohonné hmoty, plyn či uhlí. Problematická na současné inflaci není jen…
14.6.2022 Recept na trhací chlebíček. Skvělý je třeba s medvědím česnekem Trhací chlebíček není obyčejnou přílohou. Ať ho potřete a posypete čímkoliv, vždy bude chutnat…
10.6.2022 5 Jedinečné recepty na jahodové knedlíky: těsto lze udělat z jogurtu i tvarohu Ovocné knedlíky. Známe je ve spoustě variací. Sezonní ovoce v jemném těstě miluje snad každý.…
22.5.2022 Kousek přírody na talíři. Mechový dort přenese jaro i domů Zelený korpus, čerstvé ovoce a krém na způsob čokoládového Pribináčku - tak vypadá ideální jarní…
15.5.2022 Recept na koblihy pečené ve fritéze a plněné marmeládou. Výsledek stojí za to Koblihy patří k oblíbeným pochoutkám dětí i dospělých. Pro zpestření chuti lze do marmelády…
9.5.2022 Láska na první pohled? Tajemná mučenka s jizvami Krista Nejlepší marakuju v životě mi nabídli přátelé, u kterých jsem pobývala na Seychelách. Tyhle…
6.5.2022 5 Utopenec z fazolí, losos z mrkve. O alternativy masa bude zájem i kvůli cenám Do menší misky drtí Lucie Růžková hnědou, vcelku slizkou kostku, která se drcením z jednolitého…
29.4.2022 Mazancové věnečky. Recept není žádná věda, výsledek pak ohromí I takhle můžou vypadat dvoubarevné minimazance. A nebojte se, je to zase úplně jednoduché.
24.4.2022 21 Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu Přestože do gastronomického byznysu vstoupil Vojtěch Václavík v náročné době, jeho podniky dnes…
19.4.2022 6 Cukrářská výzva: Tartaletky, které obdivují i v televizi „Tartaletka, nebo košíček? Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Někdo rozlišuje podle velikosti,…
18.4.2022 Tvarožník s borůvkami: snadný recept, který nadchne celou rodinu Snadný a lahodný zákusek potěší nejen po jídle. Jakmile ochutnáte, ujídat budete celý den. Tak…
16.4.2022 Tip na Velikonoce: Potěšte koledníky sušenkami ve tvaru ovečky Velikonoce už pomalu klepou na dveře, těmito ovečkovými sušenkami tedy můžete klidně začít.
14.4.2022 14 Mazanec třikrát jinak. Pochutnají si i alergici Mazanec k Velikonocům neodmyslitelně patří. Máme pro vás tři netradiční recepty, jak lze tuto…
9.4.2022 64 Velikonoční pečení se Čechům prodraží. Nejvíce vzrostla cena polohrubé mouky Ingredience na velikonoční pečení v akčních letácích podle analýzy společnosti Česká distribuční…
4.4.2022 6 Špalda byla dříve zakázaná, nyní Češi objevují její unikátnost Popularita prastaré odrůdy obilí začala upadat už od počátku 20. století. O poslední hřebíček do…
2.4.2022 Sladká terapie. Recept na šlehačkové donuty s ovocem a polevou Pečení je pro spoustu lidí něco jako terapie, tak to zkuste taky. Alespoň na chvilku přijdete na…
27.3.2022 Recept na koblížky bez kynutí. Příprava je snadná, výsledek skvostný Máte chuť na něco sladkého? Stačí připravit ingredience a pustit se do práce, tyto koblížky máte…
24.3.2022 Kynuté borůvkové knedlíky: recept podle Markéty Chovancové Co byste řekli na kynuté knedlíky s borůvkami, které milují snad všichni?
18.3.2022 Recept, který překvapí chutí: Těstoviny s česnekovou omáčkou a kuřetem Pokud máte rádi těstoviny, tak tohle je vynikající kombinace, kterou musíte vyzkoušet.
17.3.2022 11 Potravin má Česko i navzdory válce dost. Jídlo ale bude dál zdražovat /INFOGRAFIKA/ V pěstování obilí a dalších plodin je Česká republika podle dostupných dat…
13.3.2022 Recept na srdíčkový koláč. Potěší jak vzhledem, tak chutí Tu sametovou konzistenci musíte vyzkoušet. Bílá část je nepečená, dospodu můžete dát rozdrcené…
8.3.2022 2 Jak připravit holandský řízek: Videonávod, s nímž to zvládne každý Klasika, která nesmí chybět v žádné poctivé české kuchyni, to je holandský řízek. Umíte ho…
5.3.2022 Pudingoš si zamilujete. Recept na víkendovou dobrotu je bez kynutí Jestli jste přemýšleli, co upéct o víkendu, tak teď už to víte. Pudingoš je bez kynutí a…
25.2.2022 Recept nejen pro chlapy: Guláš s bramboráčky Aby byl hovězí guláš skvělý, musí být cibulový základ vážně tmavý.
20.2.2022 Jak připravit fazolový guláš s párkem, bramborem a pečivem Česká gastronomie se neobejde bez guláše. Existuje mnoho druhů tohoto pokrmu. Využijte při vaření…
13.2.2022 Láska prochází žaludkem. Potěšte své milované sladkým srdcem Ať už je pro vás svátek lásky Valentýn nebo 1. máj, bude se vám tenhle recept hodit kdykoli, když…
6.2.2022 Oblíbené švédské masové kuličky si lze udělat i doma. Recept není složitý Milujete švédské masové kuličky? Zkuste si oblíbený pokrm udělat sami. Hotovo máte za chvíli a…
25.1.2022 Recept na snídani nejen pro děti: Palačinky s mixitellami, müsli a borůvkami Originální krém, müsli a ovoce pozvednou sladkou pochoutku o několik levelů výš. Náplň a posyp…
23.1.2022 Plzeňský, csángó, nebo s haluškami? Šest zábavných faktů o guláši Klasika nad klasiky – guláš je v našich končinách už po dvě staletí neodmyslitelnou součástí…
6.1.2022 Oběd jako z restaurace: Karaage Rice Bowl Co tak skloubit dva gastronomické trendy v jednom pokrmu? Zkuste Karaage Rice Bowl, japonskou…
1.1.2022 Skořicové sušenky s pavoučky. Recept, který děti ocení Zapojte do pečení i své ratolesti, tohle je bude rozhodně bavit.
30.12.2021 Recept nejen na Silvestra: Překvapte hosty křupavými cibulovými kroužky Cibulové kroužky zůstanou křupavé i dlouho po usmažení. Můžete si je tedy udělat předem do zásoby.
23.12.2021 Německé perníčky, které dnes slaví svátek. Dejte si pfeffernüsse Jsou nadýchané a měkoučké, zalité cukrovou glazurou a ozvláštněné špetkou pepře. Tradiční…
22.12.2021 Treska s odlehčeným bramborovým salátem Ne každý rád na Vánoce kapra. Tak co zkusit tentokrát tresku a odlehčený bramborový salát?
19.12.2021 Recept na křehounké pracny. Při finální úpravě dejte prostor fantazii Recept od babičky, lepší jsem od té doby ještě nepotkala. Můžete si je klasicky obalit v…
18.12.2021 Jak na Vánoce upéct perníkovou chaloupku: Je to jednodušší, než to vypadá Kdybyste nevěděli co doma s dětmi ve volném čase, perníková chaloupka je jasná volba. Získáte…
12.12.2021 Sladký adventní kalendář jinak: Nahraďte čokoládu perníkem Vyzkoušejte si adventní kalendář udělat z perníčků. S těstem se dobře pracuje a jsou hned měkké a…
2.12.2021 2 Lískové oříšky z Piemontu? Skvělé do risota i nugátového krému Nejlepší lískové oříšky na světě? Pěstují je v Itálii, mají svou vlastní apelaci a jejich…
2.12.2021 34 Dražší mouka i energie. Kupované vánoční cukroví stojí víc, přesto je zájem Dražší mouka i stoupající ceny energií. To jsou dva hlavní důvody, proč zdražuje také pečivo.…
20.11.2021 7 Historie Mlýna Herber sahá do 14. století. Ročně zpracuje 45 tisíc tun pšenice Až do roku 1362 sahá historie mlýnu v opavské městské části Vávrovice - Palhanec. Jeho tehdejší…
15.11.2021 13 Češi bez brambor? Šišatého šperku sní každý sedmdesát kilo ročně Brambory jsou veledůležitou surovinou pro přípravu mnoha různých pokrmů. Jíme je vařené ve vodě,…
15.11.2021 5 Halloweenský strašák i zdravá potravina. Zkuste neobvyklé recepty z dýně Dýní je těžké se nabažit. Existují jich stovky druhů a chutnají skvěle ve slaných i sladkých…