Společnost 28.12.2018 Rok 2018 očima Deníku… a co nás čeká v roce 2019 Co zásadního se stalo v roce 2018 v naší zemi? Které události nejvíce ovlivnily náš kraj? Souhrn…
Za jídlem 27.12.2018 12 Ochutnejte Česko na Grand Restaurant Festivalu. Jaký je horký tip Pavla Mauera? Trendy naší gastronomie a speciality regionální kuchyně můžete osobně ochutnat na nadcházejícím…
Pražský deník 26.12.2018 9 Ministerstvo životního prostředí chce bojovat se suchem a znečištěným ovzduším Boj se suchem, znečištěním ovzduší a tři až čtyři zákony o odpadech budou patřit mezi priority…
Česko 24.12.2018 12 Co jedí děti na Štědrý večer? Kuřecí řízek nebo kapra České děti si v současnosti na Štědrý večer pochutnávají spíš na kuřecím řízku než na tradičním…
Kladenský deník 24.12.2018 Žlučníkový záchvat je nepřítelem Vánoc. Jak se mu vyhnout? Kladensko - Ryba. Řízek. Salát. Chlebíčky. Cukroví. Zní to dobře. Oči by chtěly, ale pak se může…
Mělnický deník 23.12.2018 Knihovna se nejspíš během roku přestěhuje Mělník – V příštím roce se bude s největší pravděpodobností konečně stěhovat městská knihovna z…
Liberecký deník 22.12.2018 Přijďte si zabruslit do liberecké Home Credit Areny Liberec – Zpestřete si Štědrý den a přijďte si zabruslit do Home Credit Areny. Ta se bruslařům…
Karvinský a havířovský deník 22.12.2018 80 Havíři zapalovali svíčky za kolegy a kamarády, a plakali Horníci jsou tvrdí chlapi, pro ostré slovo a třeba i ránu nejdou daleko. Jsou ale okamžiky, kdy i…
Divadlo 21.12.2018 6 AKTUALIZOVÁNO Zemřela herečka Jana Štěpánková, bylo jí 84 let Po těžké nemoci zemřela v úterý herečka Jana Štěpánková. Bylo jí 84 let. Dlouholetá členka…
Děčínský deník 21.12.2018 Čtvrtečník Martina Schulze: Pracující dělníci na dálnicích? Úkaz výjimečný Doubice - V pravidelném seriálu se Martin Schulz tentokrát zaměřil na opravy dálnic v ČR.
Hradecký deník 15.12.2018 Dárky k vánocům chtěl pořídit zadarmo. Už zase Hradec Králové - Nejdřív přítelkyně a nyní tchýně. Čtyřiatřicetiletý muž si vánočními „nákupy“…
Nymburský deník 29.11.2018 Mladá kuchařka z Poděbrad míří do finále soutěže Svačina roku Poděbrady – Nadějná kuchařka Kristýna Janušková z Hotelové školy z Poděbrad se probojovala do…
Zahrada 28.11.2018 4 Aloe vera hojí popáleniny, s vnitřním užíváním ale opatrně Název aloe vera známe především z kosmetického průmyslu. Jde o sukulentní rostlinu, jejíž dužnaté…
Za jídlem 20.10.2018 4 Odměna za bloudění lesem. Zkuste zajímavé recepty z houbové nadílky Ještě před dvěma měsíci se mohlo zdát, že z houbové sezony nebude nic. V první záříjové dny…
Za jídlem 11.10.2018 5 Petržel pěstovali už Řekové i Římané. Jaké je její nejčastější užití? Petržel je původem ze Středomoří, její plný latinský název je petroselinon, přičemž petra znamená…
Za jídlem 3.10.2018 5 Bazalka v Evropě zdomácněla. Víte ale, odkud pochází? Pokud vám někdo položí otázku, odkud pochází bazalka, většina z nás by jistě odpověděla, že z…
Za jídlem 11.8.2018 5 Svěží lehká kuchyně, po které se netloustne. Připravte si středomořskou hostinu Vezměte své chuťové buňky na okružní plavbu kolem Středozemního moře. Ochutnáte grilované maso,…
Za jídlem 27.7.2018 4 Léto je plné barev a chutí. Vyzkoušejte s Deníkem výborné letní recepty Ta nejlepší gastronomická sezona v roce je konečně tady! I letos má léto má opravdu co nabídnout,…
Za jídlem 21.7.2018 4 Pizza, muffiny nebo ovocné toasty. Recepty, které budou bavit děti i dospělé Při vaření s dětmi jsou alfou a omegou jednoduchost a bezpečnost. Vyberte si zábavný recept,…
Za jídlem 7.7.2018 4 Fusilli s chorizem či cannelloni plněné špenátem. Nabízíme skvělé recepty Vyměňte zbytečně strávený čas v kuchyni za procházku přírodou nebo relax na zahradě. Načerpejte…
Za jídlem 11.4.2018 4 Což takhle dát si špenát? Dejte jaru zelenou! Aby vás neskolila únava, dopřejte si vitaminovou bombu v podobě špenátu. V kombinaci se sýry, kuřecím masem, gnocchi či makrelou…
Za jídlem 10.3.2018 Nové koření: čtyři vůně v jedné kuličce James Joyce ve svém Odysseovi píše, že jídlo vymyslel bůh a ďábel zase koření. Koření, kterému se…
Zahrada 6.3.2018 5 Exotické kaki: Vypadá jako rajče a pěstuje se jako meruňka Pro chutné plody tomelu japonského se používá více názvů. Říká se jim churmy, kakichurmy, tomely,…
Za jídlem 1.3.2018 Večeře pro celou rodinu za půlhoďku „Nemám čas!“ zní nejčastější výmluva na otázku, proč si lidé nevaří častěji doma. I ti nejzaneprázdněnější ale musí jíst a objednávky z restaurací sice…
Liberecký deník 23.2.2018 6 FOTO: Žáci hostili španělského velvyslance Liberec – Andaluské gazpacho, Valencijská paella a jako dezert pomeranč s olivovým olejem.
Plzeňský deník 9.2.2018 6 FOTO: Školu provoněly španělské vůně Plzeň - Pyrenejské dobroty si v rámci rozsáhlého projektu Den španělské kuchyně v českých…
Za jídlem 7.2.2018 5 Kuře na trojí způsob Kuřecímu masu sluší víc než jen trojobal. Podlehněte pikantní chuti amerických křídel nebo středomořských úpravám se zeleninou a bylinkami.
Za jídlem 30.1.2018 4 Zimní pohádka na talíři Vyberte si tu pravou zeleninu ve správný čas. Gurmáni, odborníci na zdravou stravu i přední šéfkuchaři sahají vždy po té sezonní, která má v období své…
Českolipský deník 22.1.2018 11 Škola v Šenově získala od Španělů ocenění za paellu Kamenický Šenov – Zástupci ambasády udělili kuchařkám ze školní jídelny certifikát nejen za…
Hradecký deník 18.1.2018 Za oknem sníh, na talíři slunné Španělsko Hradec Králové - Adnaluské gaspacho, valencijská paella a pomeranč s olivovým olejem a medem.…
Za jídlem 15.1.2018 Římský kmín: Do jídla i do parfému Exotický bratranec našeho kmínu, o co víc podobný vzhledem, o to rozdílnější v chuti – římský…
Mělnický deník 9.1.2018 Vegetariáni nejsou odkázáni na smažák Mělník - Časy, kdy byli vegetariáni v restauracích odkázáni jen na vyhlášený smažák, už dávno…
Zahrada 2.1.2018 4 Roketa setá roste raketovou rychlostí: daří se jí i za oknem Leden je na podomácku vypěstovanou zeleninu chudý měsíc. Za oknem se nám to ale může zelenat -…
Ostatní 19.12.2017 Vánoční losos Ben s Barrym ze SORTED připravili filet z lososa prodchnutý vánočními příchutěmi. K němu přichystali i jednoduchý teplý bramborový salát a pokud patříte k…
Nymburský deník 19.12.2017 5 Studentky poděbradské hotelovky uspěly se Svačinou roku Poděbrady – Nedávno jsme informovali o úspěchu dvou budoucích kuchařek, které studují na Hotelové…
Náchodský deník 14.12.2017 6 Nadějná kuchařka získala bronz v soutěži Svačina roku Teplice nad Metují – Denisa Burgetová ze Střední školy hotelnictví a společného stravování…
Za jídlem 14.12.2017 3 Vánoční jídelníček, který chutná a neškodí Vánoce se nezadržitelně blíží, a spolu s nimi i každoroční příval dobrého jídla, cukroví a…
Ostatní 10.12.2017 Vánoční ryba není jenom kapr! Nejíte kapra, a tak namísto ryby zdobí váš stůl na Štědrý den vepřové nebo kuřecí řízky. K tomuto svátku ale ryba patří. A věřte, že to nemusí být jen náš…
Ostatní 9.12.2017 Nepřiberte o Vánocích: Jak se na ně připravit O Vánocích lidé přiberou až tři kila! Menu si přitom můžete upravit tak, aby bylo méně kalorické…
Frýdecko-místecký a třinecký deník 5.12.2017 Ve Frýdku-Místku měli zloději políčeno na potraviny Rovnou dva případy, kdy zloději kradli v prodejnách potravin, museli řešit policisté ve Frýdku…
Náchodský deník 5.12.2017 Teplická kuchařka se připravuje na finále soutěže Svačina roku Teplice nad Metují - Nadějná kuchařka Denisa Burgetová ze Střední školy hotelnictví a společného…
Nymburský deník 5.12.2017 Studentky poděbradské hotelovky soutěží o Svačinu roku ve finále Poděbrady – Studentky poděbradské hotelové školy se pravidelně účastní soutěže o Svačinu roku s…
Brněnský deník 25.11.2017 28 Děti připravovaly zdravé svačiny. Dohlížela na ně výživová poradkyně Brno /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Učebnice a propisky vyměnily za lžičky, vařečky a nože. Učení…
Písecký deník 24.11.2017 Mezinárodní projekt na Tylově škole byl zahájen Písek - Ve dnech 6. až 10. listopadu jsme se zúčastnili první projektové schůzky v našem…
Za jídlem 15.11.2017 7 Pečeme bez másla Bez másla lze v klidu žít a vychutnat si spoustu dobrot. Obejdete se bez něj i při nedělním pečení vašeho oblíbeného moučníku. Přesvědčte se sami.
Za jídlem 20.10.2017 Jalovec se provoněl až do mytologie Jalovec je rostlina tak stará, že už měla čas stát se součástí mytologie. Ve starém Řecku se věřilo, že může být prostředníkem mezi životem a smrtí. Duše…
Za jídlem 10.10.2017 4 Svačinky pro děti: Něco malého, něco zdravého Vydržet od snídaně k obědu a od oběda k večeři bez jídla je někdy náročné. Svačinka proto každému…
Cestujeme 3.10.2017 4 Kde si dáte gyros, kebab a kde tortillu? Možná jste se s tím na dovolené také setkali. Chcete si kromě plážových radovánek vychutnat i…
Zdraví 18.8.2017 Anýz má výrazný charakter, nemusí sednout každému Víte o tom, že anýz, petržel, fenykl, kopr, koriandr, patří do jedné velké rodiny? Můžete si…
Zahrada 16.8.2017 7 Bylinky jako stvořené pro gril Stejně jako koupání a opalování se i grilování stalo nedílnou součástí prázdninových dní. Proto jsme pro vás připravili souhrn několika bylinek, které se…