Za jídlem 27.8.2023 5 Jak na vaření s houbami? Důležitých je několik pravidel Říká se, že nejlepší věci jsou zadarmo. U hub to rozhodně platí. Jsou zdravé, chutné,…
Zdraví 2.6.2023 17 Simona opakovaně hubla a přibírala. Nakonec se zbavila 72 kil a váhu si už drží Dokud Simona jako malá sportovala a hrála závodně házenou, nevěděla, co to jsou nadbytečná kila.…
Za jídlem 24.4.2023 5 Rizoto zachránilo Itálii v těžkých dobách. Dnes se podává i v nóbl restauracích Když nevíme, co vařit, často sáhneme po jídlech na přípravu jednoduchých. Za jedno z nich lze…
Za jídlem 14.2.2023 Hovězí maso na šalotce: Snadný recept, kterým potěšíte rodinu i návštěvu Máme pro vás tip na výborný oběd nebo večeři. Aby jídlo bylo na stole včas, vyplatí se s vařením…
Za jídlem 3.1.2023 Rychlý oběd pro celou rodinu: Kuřecí plátky s rýží zvládnete za 20 minut Já toto jídlo podávám s rýží, ale lze použít i těstoviny, případně brambory. Celková doba vaření…
Za jídlem 28.11.2022 Kousek Asie. Pikantní rýže s pečeným bokem nadchne snadnou přípravou Ideální oběd či večeře pro milovníky asijské kuchyně? Pikantní rýže s pečeným bokem. Marináda…
Za jídlem 20.11.2022 Ideální rodinný oběd: Hokkaido omáčka s kuřecími kousky Dnes pro vás máme recept na zdravý oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Hlavní roli v tomto…
Za jídlem 26.10.2022 Rychle, levně, chutně: Kuřecí čtvrtky na žampionech a rajčatech s rýží Stačí si připravit pár ingrediencí a můžete jít na věc. Kuřecí čtvrtky na žampionech a rajčatech…
Za jídlem 12.9.2022 Recept, při kterém ušetříte: Kuřecí stehna na šalotce a žampionech Na tento oběd pro více hladových krků postačí pár surovin a zhruba půl hodiny času. Postup je…
Za jídlem 30.8.2022 5 Exotické chutě z různých koutů světa. Podhůří Beskyd láká na Pojez fest Areál bývalé arcibiskupské pily na Ostravici bude v sobotu 3. září další zastávkou…
Za jídlem 10.5.2022 Recept na rychlý oběd: Ragú se žampiony a kuřecím masem Hledáte recept, který je jednoduchý, rychlý a chuťově vynikající? Tak rozhodně vyzkoušejte…
Za jídlem 23.1.2022 Plzeňský, csángó, nebo s haluškami? Šest zábavných faktů o guláši Klasika nad klasiky – guláš je v našich končinách už po dvě staletí neodmyslitelnou součástí…
Příběhy a rozhovory 21.1.2022 22 Žila a surfovala na Bali. Nyní v olomouckém bistru nabízí tamní tradiční koláč Indonéský ostrov Bali je pro olomouckou rodačku Lenku Srncovou druhým domovem. Milovnice…
Za jídlem 15.1.2022 Recept na žampionový Stroganov: jídlo, které potěší nejen vegetariány Pokud máte chuť na vegetariánské jídlo, žambionový Stroganov je ideální volba.
Za jídlem 6.1.2022 Oběd jako z restaurace: Karaage Rice Bowl Co tak skloubit dva gastronomické trendy v jednom pokrmu? Zkuste Karaage Rice Bowl, japonskou…
Ekonomika 7.12.2021 5 Češi v pandemii zanevřeli na brambory. Rekordně kupovali rýži a ovoce Z českých kuchyní v době pandemie nejspíše mizely bramboráky či škubánky a nahradily je lehké…
Za jídlem 15.11.2021 AKTUALIZOVÁNO Češi bez brambor? Šišatého šperku sní každý sedmdesát kilo ročně Brambory jsou veledůležitou surovinou pro přípravu mnoha různých pokrmů. Jíme je vařené ve vodě,…
Věda a technika 4.9.2021 Číňané pili pivo již před 9000 lety. Nesloužilo ale k radovánkám, zjistili vědci Archeologové objevili v jihočínském Čchiao-tchou jedny z nejstarších artefaktů spojených s pitím…
Příběhy a rozhovory 25.5.2021 12 Designér Krampla pojí nábytek lepidlem z rýže. Nejlepší je prý ta na sushi Pozdvižení i diskusi vzbudil svým zajímavým experimentem Filip Krampla. Rodák z Bouzova na…
Za jídlem 3.5.2021 Recept na rýži s kuřecím masem: rychlý oběd, který překvapí chutí a lehkostí Žádné zdlouhavé vaření. Recept Markéty Chovancové na rýži s kuřecím masem je snadný. Maso si…
Za jídlem 27.4.2021 4 Risotto je jídlo mnoha tváří. Existují recepty s čokoládou nebo červenou řepou Nepotřebujete znát desítky receptů, stačí pochopit princip luxusního sametového pokrmu. Jakmile…
Jídelníček a recepty 24.1.2021 JÍDELNÍČEK: Jste na sladké? Zahajte den koláčem /23. DEN/ Ani dietáři si nemusí odpírat sladké. Důležité je ale zůstat u jednoho či dvou kousků.…
Jídelníček a recepty 14.1.2021 JÍDELNÍČEK: Tajemný mug cake. Lahodná snídaně každého dietáře /13. DEN/ Víte, co je mug cake? Jednoduchý, v mikrovlnce pečený dortík, který odstrartuje váš den…
Jídelníček a recepty 10.1.2021 2 JÍDELNÍČEK: Těšte se na večer, čeká vás vaječná omeleta s lososem /9. DEN/ Dnes se naučíte dělat k snídani müsli. Věděli jste, že se pečou v troubě? Oběd v podobě…
Za jídlem 26.8.2020 Chuť Srí Lanky spočívá v kari. Králíka by tam ale nesnědli Kdyně na Domažlicku se na pár hodin ponořila do vůní a chutí exotické Srí Lanky. To bylo možné…
Za jídlem 13.8.2020 7 Houby na talíři: Jedinečné recepty, které neodmítne ani mlsný jazýček Už rostou! A nejen babky, ale i hřiby či lišky. Vydejte se s košíkem do lesa a pak se svými…
Za jídlem 14.12.2019 6 Vařte rychle, ať je čas na vánoční nákupy: těmito minutkami rodinu neurazíte Čas Vánoc, zklidnění, pohody. Jenže ten nastane až 24. prosince, do té doby to většinou bude…
Za jídlem 5.12.2019 7 Uzené maso je nám souzené. Co vše patří do kouře a co pak s tím? Domácí uzení, to je česká a moravská výsada. Právě s blížící se zimou je kouř ze zahradních…
Zdraví 2.9.2019 17 Revmatická horečka poškodila Petře srdce. Kolabovala i u obyčejného nachlazení Pětapadesátiletá Petra prodělala jako dítě angínu a v důsledku toho i revmatickou horečku, která…
Ekonomika 13.7.2019 20 Léto v plném proudu. Frčí zmrzlina z rýže či oleje /INFOGRAFIKA/ Češi v létě zchladí jazýčky nejraději ve vanilkové zmrzlině či ovocném sorbetu,…
Za jídlem 2.5.2019 4 Rýže není jen rizoto. Vyzkoušejte paellu nebo puding s mangem a čokoládou V regálech obchodů se setkáváte se spoustou typů a druhů rýže, většinou však máte svého favorita…
Za jídlem 11.4.2019 4 V jednoduchosti je síla, i na talíři. Uvařte si čtyři snadná, ale výborná jídla O víkendu se raději věnujete odpočívání nebo zábavě a svou kreativitu projevujete úplně jinde než…
Za jídlem 30.3.2019 4 Jarní odpočinek od těžkých jídel. Zkuste palačinky s lososem či špenátový salát Co vám doporučíme v době jarní očisty? Samá nenáročná jídla. Nebudeme na vás tak přísní, abychom…
Česko 17.3.2019 10 Ve zlínské nemocnici řádí salmonela. Na svědomí má již 29 nakažených Ve zlínské Krajské nemocnici Tomáše Bati se objevila salmonelóza. Nakazilo se 29 lidí, zejména…
Za jídlem 18.1.2019 4 Vepřové maso Češi milují. Chutná jídla si z něj můžete uvařit za rozumnou cenu Přestože levné části vepřového masa mají své zastánce v řadách slavných šéfkuchařů, mezi lidmi…
Česko 18.1.2019 Chcete v mrazech přilepšit zvěři a ptákům? Pečivo raději vynechte Blížící se mrazivé dny jsou zvláště náročné pro drobné ptáky. Právě na ně si v zimě nejčastěji…
Za jídlem 13.1.2019 4 Čočka nemusí být jen na kyselo. Vyzkoušejte s Deníkem netradiční recepty Tradičních pověry spojují čočku s penězi, zdravím i hojností. Není proto divu, že prvního ledna…
Za jídlem 7.1.2019 5 Zkuste recepty plné vitaminů, pomohou s novoročním hubnutím Zbavit se povánoční nadváhy není tak těžké, jak se na první pohled může zdát. Postačí vám k tomu…
Za jídlem 6.1.2019 5 Specialita z rýže a ryb. V Poke Hausu vám nakrájejí havajské chutě Zajímavá specialita z rýže a ryb vypadá, jako byste rozmotali suši a všechny ingredience…
Česko 25.12.2018 6 V Česku bylo na Štědrý den 44 požárů. Zemřel při nich jeden člověk Na Štědrý den bylo v Česku 44 požárů, o 16 méně než loni. Stejně jako před rokem při nich zemřel…
Domácnost 24.12.2018 5 Kuba, pučálka a muzika: zapomenuté vánoční chody nahradil kapr a salát Ačkoli za tradiční vánoční menu považujeme smaženého kapra a bramborový salát, jedná se o tradici…
Divadlo 21.12.2018 6 AKTUALIZOVÁNO Zemřela herečka Jana Štěpánková, bylo jí 84 let Po těžké nemoci zemřela v úterý herečka Jana Štěpánková. Bylo jí 84 let. Dlouholetá členka…
Česko 15.12.2018 7 Lesáci varují. Přikrmování pečivem může být pro zvířata rizikové Přikrmování pečivem může být pro volně volně žijící zvířata rizikové a původně dobrý úmysl může…
Za jídlem 2.12.2018 3 Vyhněte se vánočnímu stresu. Tajemství tkví ve správném plánování Zatímco děti sepisují dopis Ježíškovi, dospělí přemýšlejí nad tím, jak před Vánoci všechno…
Za jídlem 3.11.2018 5 Sekaná svíčková nebo lepenice. Vyzkoušejte zajímavé recepty první republiky Maso se jedlo zřídkakdy, zato ryby se na stůl dostávaly častěji, než je tomu dnes. Své místo měly…
Za jídlem 30.9.2018 4 Barevný podzim na talíři aneb Hodujte jako ve Skandinávii Toto roční období se vyznačuje příchodem chladného počasí, které v mnohých z nás vyvolává změny…
Za jídlem 23.9.2018 4 Oběd nebo večeře za pár korun. I levné maso může být pochoutkou Když přijde řeč na úspory, většina lidí se rozhodne šetřit na jídle. Co ale nevědí je, že místo…
Za jídlem 27.3.2018 4 Koulovačka na Vinohradech Na sníh kvůli ní čekat nemusíte. V bistru Brixton Balls v Korunní ulici jde hlavně o koule masové, které vám naservírují v mnoha obměnách a se spoustou…
Za jídlem 21.3.2018 7 Veganská výzva aneb moderní půst Před Velikonocemi, které letos připadají na 2. duben, tradičně probíhá půst. Kdy jindy než teď budete mít příležitost vyzkoušet si veganskou stravu? V…
Regiony 11.3.2018 22 V Meziměstí vařil michelinský šéfkuchař Roman Paulus Zcela výjimečná kulinářská událost se konala v pátek 9. března večer v Centru Walzel v Meziměstí…