30.12.2011 Největší zájem byl o pomazánky a saláty Splnými vozíky mířili směrem ke svým autům zákazníci českokrumlovských supermarketů.
25.12.2011 7 Každoroční bitva salátů skončila o fous Otrokovice /FOTOGALERIE/ – Říká se, že žádná rodina nedělá stejný bramborový salát jako jakákoli…
24.12.2011 Zapomeňte na kapra se salátem: světové tabule od polena po kuťju Washington, Londýn, Paříž, Moskva /INFOGRAFIKA/ - I v případě tak tradičního zvyku jako je…
22.12.2011 Čech bude na Štědrý den trénovat, rybu i salát si dá Londýn - Gólman české reprezentace a londýnské Chelsea Petr Čech si musel odpustit i pečení…
26.9.2011 Méně známá sardinková dieta udělá s vaším tělem zázraky Chcete se zbavit nadbytečných kil? Nechcete přitom hladovět a postrádat důležité látky v těle?…
19.9.2011 E.coli: Zelináři dostanou od státu 6,4 milionu Praha – Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) začíná vyplácet tuzemským pěstitelům zeleniny…
1.9.2011 Salátové bary, mátové limonády, zdravé svačiny. Školní jídelny dneška Za sedmadvacet korun se vaše ratolest nasytí obědem o třech chodech. Pochutná si třeba na…
18.8.2011 Michal Nesvadba: Prosím, neprošvihněte první tři minuty Domažlice /ROZHOVOR/– V sobotu dopoledne představí Michal Nesvadba dětskému publiku v Domažlicích…
6.8.2011 Letní očista organismu podle barvy očí II V první části našeho měsíčního programu na letní očistu podle barvy očí jste se dozvěděli, jak a…
29.7.2011 Zelináři dostanou kvůli střevní bakterii šest milionů Brusel, Praha - Čeští pěstitelé zeleniny dostanou od Evropské unie více než šest milionů korun …
13.7.2011 Zelináři kvůli E.coli žádají náhrady 6,5 milionu Praha - Čeští zemědělci kvůli bakterii E.coli přišli o 64 milionů korun. Podle zelinářské unie…
12.7.2011 Kvůli E.coli přišli čeští zelináři o 64 milionů Praha - Zelinářská unie Čech a Moravy spočítala, že čeští zemědělci kvůli panice kolem šíření…
30.5.2011 Je čas vysadit ekologickou zeleninu Pokud si v tomto období v supermarketech kupujete brokolici, květák, zelený salát nebo celer, tak si buďte jistí, že byla vypěstována buď ve sklenících,…
24.5.2011 Olšany: jedy v půdě prý obilí a zelenině nevadí Olšany u Prostějova – Salát, kedlubny, rajčata, třešně, o kus dál řepka a obilí. To vše roste na…
14.4.2011 Velikonoční menu: tradiční i moderní kuchyně Období půstu před Velikonocemi bylo nekonečné, dlouhých 40 dní.
24.3.2011 Jaký skleník je ten pravý? Rozhodli jste se, že nechcete čekat na čerstvé ředkvičky, mrkev nebo salát, až nastane jejich čas na zahradě? Skleník je tím pravým rájem aktivních…
31.12.2010 Tři sta chlebíčků připraví do hodiny Besednice (Českokrumlovsko) - Zaměstnankyně besednické výrobny lahůdek se nyní mají co ohánět.
6.11.2010 10 Český rekord: sedm koblih za tři minuty Brno /FOTOGALERIE/ - Dobré pečivo, máslo, parmská šunka, salát a dresing. Tak může vypadat chutná…
18.3.2010 Zdravé svačiny mohou být i z automatu Tajemství školních svačin se v loňském roce snažil rozluštit rozsáhlý výzkum. Bohužel odhalil, že…
4.2.2010 Připravte si zdravé saláty, máme pro vás chutné recepty! Ten, kdo chce být zdravý jako řípa, by měl sníst půl kilogramu ovoce a zeleniny denně. V…
12.12.2009 Ryba na vánoční stůl: slavnostně a netradičně K tradičním pokrmům, servírovaným na Štědrý večer, patří bezesporu kapr. V mnoha rodinách se…
15.8.2009 Italská kuchyně: čerstvá rajčata, bazalka a tradice Na co její mladší a noblesnější francouzská kolegyně potřebuje celý den, jí stačí jen pár hodin,…
17.7.2009 Pornofolk, punk i loutkové divadlo, vše na Salát festu Vracov - Vystoupení skupin Mňága a Žďorp či Děda Mládek Ilegal band, lety balónem nebo vodní…
13.6.2009 Grilujeme zdravě a chutně Pokrmy na přímém ohni připravovali naši předkové především proto, aby se nasytili. Oheň vystřídaly grily a vůně takto připravovaných pokrmů je…
13.6.2009 Zahradní slavnost: aby se hosté cítili jako doma Těšíme se na léto – slunce, voda, přátelé, to všechno ke správné pohodě patří. Určitě nechceme…
19.5.2009 Policie varuje: Děti na Krumlovsku obtěžuje deviant Moravskokrumlovsko - Devianta, který sexuálně obtěžoval teprve devítiletou dívku a také…
8.5.2009 Bylinky v kuchyni Tytam jsou časy, kdy byl v obchodě občas k dostání jenom povadlý salát či hlávky zelí. Výběr surovin i jejich čerstvost je čím dál lepší. V nabídce jsou…
28.4.2009 Kapr čtyřikrát jinak Díky pracovitým předkům máme dostatek rybníků a tím ipestrý výběr sladkovodních ryb. Český, respektive třeboňský či pohořelický kapr je dokonce mezi…
4.4.2009 Velikonoční menu tradičně i netradičně Období půstu před Velikonocemi bylo nekonečné, dlouhých 40 dní. Když konečně o Bílé sobotě…
17.2.2009 Jak připravit hříšný salát Svatý Valentýn bývá příležitostí zamilovaných, dát si společně dobré jídlo. Nabízíme dva recepty, které svou chutí vzbudí touhu a svým složením navíc…
31.10.2008 Na Čáslavsku byla objevena další listerie Praha - Státní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala kvůli nálezu bakterie Listeria…
18.7.2008 Listeria znovu útočí. Pozor na saláty a aspik Prostějovsko - Státní zemědělská a potravinářská inspekce objevila nebezpečnou bakterii listerie…
6.5.2008 Bulharů je v tržnicích rok od roku méně Ostrava - Bulhaři, kteří prosluli jako velmi šikovní zahrádkáři a zelináři, i letos nabízejí…
18.3.2008 Velikonoční menu: Jehněčí maso a jarní salát z kopřiv V srdci Českého ráje, v údolí řeky Jizery vyrostla v roce 1716 usedlost Dlaskův statek. Vzácně…
28.11.2007 V supermarketech prodávají jídlo s E412, máme se bát? BENÁTKY NAD JIZEROU - Nakupující v benáteckém Penny Marketu si nekoupil ďábelský salát, který…
7.10.2007 Dýně a spol. Dužina většiny tykví (dýně, patison a spol.) je jemná, chutná a dají se z ní vytvořit jídla sladká i slaná, polévky, přílohy i dezerty. Můžete z ní…
4.10.2007 Listeria opět útočí. Pozor na nebezpečné saláty BRNO - Státní zemědělská a potravinářská inspekce zakázala výrobu potravin v provozovně Gastroton…
19.7.2007 Tropy zahnaly knedlíky, lidé chtějí zmrzlinu a saláty TÁBORSKO - Letní parna berou lidem chuť k jídlu. Restauratéři s nadsázkou volají po kompenzacích…
18.7.2007 Inspekce znovu objevila bakterii listeria v salátech BRNO - Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla opět v potravinách nebezpečnou bakterii…
21.6.2007 Jahodové pochoutky Ať už máte jahody vlastní, nebo si je kupujete v obchodech, určitě vás potěší recepty na sladké jahodové pochoutky. Udělat ze šťavnatých jahod totiž…
4.6.2007 Okurka: rozmazlená princezna Chřupavou pochoutku si můžeme koupit v obchodě, ale mnohem víc chutnají okurky z vlastní zahrádky. Nemusí být naložené jen v láku, stejně oblíbený je…
2.6.2007 Květy přijdou k chuti Jedlé květy si najdou své místo ve slaných i sladkých pokrmech, propůjčují jemnou chuť a vůni salátům, ale i zmrzlinám a džemům. Po usušení jsou součástí…
17.4.2007 Vegetariánství - jíst jen rostliny není zdravé Možná už jste to také zažili. Zatímco se marně pokoušíte shodit pár kil, vaši sousedé hubnou před…