Za jídlem 27.8.2023 5 Jak na vaření s houbami? Důležitých je několik pravidel Říká se, že nejlepší věci jsou zadarmo. U hub to rozhodně platí. Jsou zdravé, chutné,…
Za jídlem 23.8.2023 5 Fantastické recepty z cukety? Vyzkoušejte klasické placky, polévku i bábovku Cuketa má v kuchyni využití na mnoho způsobů. Vyzkoušejte naše recepty na polévku, pečené placky,…
Hobby 22.8.2023 12 Jak na lahodný Dort Citromáček: Poznáte z názvu, jaké spojuje chutě? Makových koláčů znají české země hromady, ale citron k nám historicky nepatří. Lemon Curd je něco…
Za jídlem 17.8.2023 Pochoutka pro modré pusy: borůvkové knedlíky lákají mlsouny na mnoho variant Sezona borůvek se vyznačuje modrými pusami sběračů a hlavně spoustou borůvkových dobrot. V našich…
Za jídlem 7.8.2023 4 Odměna za bloudění lesem. Zkuste zajímavé recepty z houbové nadílky Po dlouhých suchých týdnech zapršelo a pod mechovou pokrývkou konečně vyrostla voňavá nadílka.…
Za jídlem 27.6.2023 4 Sladké, a přesto zdravé. Zkuste moučníky se zeleninou, nyní jsou v kurzu Zdá se vám, že spojení sladkého moučníku a zeleniny k sobě jaksi nepasuje? Omyl! Zeleninové…
Za jídlem 9.6.2023 Jahodové knedlíky miluje každý. Osvědčené recepty na ně nikdy nezklamou Čas ovocných knedlíků se blíží. Připravit je lze na mnoho způsobů, a to nejen podle jihočeských…
Hobby 21.5.2023 36 Kváskový chléb, jaký svět ještě neviděl. Křupavou kůrku dekoruje žena nůžkami Co si představíte, když se řekne chleba? Hnědou šišku, na kterou namažete máslo, položíte plátek…
Regiony 29.4.2023 72 OBRAZEM: Nový rekord. Veleucho ze Štramberka měřilo přes dva metry Na náměstí ve Štramberku na Novojičínsku padl v sobotu rekord. A byl pořádně velký. Týkal se…
Zdraví 22.4.2023 7 Místo těsta flák masa nebo mleté. Meatza dobývá kuchyně keto a paleo diet Milovníci tradiční italské pizzy šílí, jak někdo může provést s jejich oblíbeným receptem něco…
Za jídlem 6.4.2023 6 Záleží i na teplotě surovin. Jak připravit mazanec, aby byl nadýchaný a vláčný Mazanec je tradiční kynutý bochánek, který se každoročně peče ve všech domácnostech. Je to velmi…
Za jídlem 5.4.2023 18 Velikonoční tradice. Oblíbeného beránka můžete upéct nasladko i naslano Patří k Velikonocům stejně jako mazanec, zajíček či kraslice. Velikonoční beránek, symbol…
Za jídlem 3.4.2023 Spojit brambory a mák? Těmto pečeným knedlíčkům neodoláte Máte rádi mák a přemýšlíte, co z této suroviny připravit? Chuť, ale zároveň také hlad spolehlivě…
Zdraví 1.4.2023 9 Herečka Kamila Špráchalová: Domácí chleba peču, aby byl zdravější Pamatujete, jak během covidové pandemie nebylo v obchodech k sehnání droždí? Kvůli strachu z…
Příběhy a rozhovory 21.3.2023 13 VIDEO: Jediná pekařka v Duchcově. Vstává za tmy, sama peče, sama prodává Jana Richterová obnovila u zámku v Duchcově pekařství. Nikdo jiný nedělá ve městě vlastní pečivo…
Za jídlem 11.3.2023 Vypadají skvěle. Pečené donutky překvapí snadnou přípravou i chutí Chcete zkusit něco jiného, než klasické koblihy? Jemňoučké pečené donutky chutnají a vypadají…
Za jídlem 7.3.2023 4 Voní po skořici a rozinkách v rumu. Jednoduchý jablečný koláč zvládne každý Receptů na chutný jablečný koláč existuje hned několik. „Já jsem si oblíbila jeden takový lehce…
Za jídlem 3.3.2023 Křupavá a měkká. Česneková hnízda nasytí na výletech i zahustí polévku Tento recept si zamilujete! Česneková hnízda jsou zvenčí příjemně křupavá a uvnitř měkoučká.…
Za jídlem 21.2.2023 19 Koblihy a masopust prostě patří k sobě. Vyberte si z pěti skvělých receptů Tradičním jídlem pro stále oblíbenější masopust jsou kromě zabíjačkových pokrmů také koblihy.…
Za jídlem 10.2.2023 Masopust na talíři: Zkuste černou polévku, guláš nebo tradiční koblihy Masopust je nejveselejší svátek roku a slaví se také dobrým jídlem. Předci to měli dobře…
Za jídlem 20.1.2023 Sýr, šunka nebo třeba zelenina. Minirohlíčky naplňte tím, co vám chutná Voňavý, křupavý rohlíček plněný samými dobrotami. Už se vám sbíhají sliny? Tak to na nic…
Za jídlem 8.1.2023 Kulinářské kouzlení s batáty: Udělejte dětem výtečné lívance Namazané, posypané ovocem anebo jen tak samotné. Ať už budete lívance z batátů servírovat…
Zdraví 6.1.2023 4 Nemocných dětí přibývá, léky na horečku chybí. Účinné jsou zábaly i těsto „Neznám snad nikoho, kdo by neměl před Vánocemi nebo teď nemocné děti,“ zaslechla jsem maminku…
Za jídlem 25.12.2022 Vyzkoušejte škvarkové pagáče. Zabodují u rodinného stolu i u návštěvy Tahle škvarková dobrota se hodí pro každou příležitost a určitě nezklame. Pagáčků není nikdy dost…
Za jídlem 23.12.2022 Připravte na svátky i něco jiného než cukroví. Vánoční dort s perníkem překvapí Všichni mi říkali, že můj vánoční dort chutná jako medovník. Tak vyzkoušejte a posuďte sami.…
Za jídlem 23.12.2022 Nestíháte péct? Perníčky na poslední chvíli zvládnete připravit i na Štědrý den Perníčky, které nepotřebují čas, a tajné triky, aby změkly, ale přesto voněly kořením a medem, to…
Za jídlem 21.12.2022 Cukroví, kterému nikdo neodolá. Jak připravit oblíbená vosí hnízda Někdo jim říká vosí hnízda, jiný včelí úly. U tohoto cukroví můžeme pozorovat zajímavý paradox. I…
Za jídlem 20.12.2022 3 Božská vánočka. Tenhle recept nahradí vaše rodinné stříbro Připravte se na přelomový okamžik, tenhle recept totiž úplně změní váš pohled na vánočku. Jestli…
Za jídlem 19.12.2022 Jedinečné cukroví. Tradiční rohlíčky se doslova rozplynou na jazyku Vanilkové rohlíčky mají v našich srdcích jedinečné místo. Nemilujeme jen jejich delikátní chuť,…
Za jídlem 18.12.2022 Linecké cukroví má mnoho podob. Zkuste i stromečky s ozdobami Linecké cukroví nesmí chybět snad v žádné české rodině. Připravte si tuto vánoční pochoutku.…
Hobby 16.12.2022 34 Zdobení perníčků: Radí mistryně perníkářka, podle které peče i Bára Maťovčíková Perníčky pekla Lenka Přibylová už jako malá dívka s maminkou a je přesvědčená o tom, že právě…
Za jídlem 9.12.2022 Vánoční cukroví: Vyzkoušejte lepené ořechy s kakaem a marmeládou Plánoval jsem, že upeču medvědí tlapky. Nenašel jsem ale formičky na tlapky a tak se změnily na…
Za jídlem 7.12.2022 Plněné medovníčky. Příprava bude bavit i děti, cukrovím nepohrdnou ani dospělí Pokud jste ještě nezačali, je nejvyšší čas začít připravovat vánoční cukroví. Na svátečním stole…
Za jídlem 3.12.2022 Oblíbené cukroví. Linecké koláčky potěší i mlsouny s alergií na lepek Hodí se jen tak ke kávě nebo k čaji, k posezení s přáteli i na vánoční stůl. Linecké koláčky v…
Zdraví 27.11.2022 10 Máte ji doma? Léčitel Mikolášek ženu uzdravil díky jedné obyčejné zelenině Jestli se snažíte jíst zdravě a neutratit za nákupy majlant, vyplatí se pořizovat českou sezónní…
Za jídlem 27.11.2022 Buchtičky s krémem jsou nostalgickou dobrotou. Provoňte si jimi domov Buchtičky s vanilkovým krémem u nás potěší úplně všechny. Zkuste je, uvidíte, že děti i dospělí…
Za jídlem 21.11.2022 7 Sladká dobrota. Jak udělat dort, který bude vypadat jako čokoládový pařez Nepotřebujete žádnou zvláštní oslavnou příležitost, abyste upekli tenhle pařezový dort, jen chuť…
Za jídlem 13.11.2022 Podzimní mlsání, co zažene všechny chmury. Hruškový dezert si zamilujete Úplně nejvíce podzimní recept. Hrušky vařené v bílém víně s kořením a jemné, nadýchané těsto. Co…
Za jídlem 31.10.2022 Mini cheesecake: Zmenšená verze oblíbeného dezertu sklidí velký obdiv Připravte pro vaše děti tuhle sladkou, ale zdravou dobrotu. Uvidíte, že se po ní jen zapráší.…
Za jídlem 15.10.2022 Cuketové halušky: Zdravá příloha, která nasytí i jako samostatné jídlo Urodily se vám letos krásné cukety a hledáte nějaký nový recept, jak tuto zeleninu využít na…
Za jídlem 28.9.2022 Lívance od božské babičky: Vyzkoušejte fantastický recept z minulého století Recept na lívance, které máme moc rádi, pochází z kuchařského sešitu, který jsem zdědila po své…
Za jídlem 17.9.2022 Pizza z bramborového těsta: Je jednoduchá, rychlá a překvapí chutí Italskou pizzu známe všichni. Zkoušeli jste ale někdy vytvořit tradiční pochoutku z bramborového…
Za jídlem 14.8.2022 6 Švestkové knedlíky desetkrát jinak. Velkou roli hrají na Trnkobraní Období švestek trvá až do září a využití tohoto oblíbeného ovoce je víc než pestré. Ostatně…
Za jídlem 8.8.2022 Bublanina jako sen. Vláčnému a nadýchanému těstu dominuje ovoce Bublaniny bývají často dusivky. S tímto receptem s tajnou ingrediencí už ji ale nikdy nebudete…
Za jídlem 4.7.2022 Znáte píchanou buchtu? Je dokonalá, přitom tak jednoduchá Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 27.6.2022 Vaříme s Deníkem. Nabízíme několik inspirativních receptů Máme pro vás pár tipů, co upéct nebo uvařit.
Za jídlem 20.6.2022 Péřová buchta: Sázka na jistotu, která potěší rodinu i návštěvu Jednoduchá buchta na plech s pudinkem a smetanou je ten typ dezertu, který chutná snad úplně všem…
Za jídlem 19.6.2022 13 Jahodové šílenství. Oblíbené ovoce chutná v panna cottě i v knedlících Léto s sebou přináší příjemných věcí - a dozrálé ovoce je jednou z nich. Snad nic nechutná…
Ekonomika 13.6.2022 6 Sezona začala. Velmi rané brambory jsou plné vitamínu C a skoro bez kalorií Na pulty obchodů již míří první letošní tuzemské velmi rané brambory. Od těch běžných se liší…
Za jídlem 10.6.2022 5 Jedinečné recepty na jahodové knedlíky: těsto lze udělat z jogurtu i tvarohu Ovocné knedlíky. Známe je ve spoustě variací. Sezonní ovoce v jemném těstě miluje snad každý.…