Čtenář reportér Poslat příspěvek 21.12.2021 25 Silvestr za rohem: Připravili jsme pomazánku pro vegetariány i dobroty pro děti Loučení se starým rokem si mnozí nedokážou představit bez dobrého jídla a pití. Dali jsme…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 21.12.2021 25 Silvestr je za rohem: Vyzkoušejte pomazánku pro vegetariány i pohoštění pro děti Loučení se starým rokem si mnozí nedokážou představit bez dobrého jídla a pití. Dali jsme…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 21.12.2021 25 Silvestr za rohem: Přinášíme pomazánku pro vegetariány i pohoštění pro děti Loučení se starým rokem si mnozí nedokážou představit bez dobrého jídla a pití. Dali jsme…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 20.12.2021 10 FOTO: Stovky vánoček a metráky cukroví. Upečte si štólu se studenty Vánočka není snadná disciplína. Záleží na správně dlouhé době kynutí těsta, ale i na kvalitním…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 19.12.2021 Recept na křehounké pracny. Při finální úpravě dejte prostor fantazii Recept od babičky, lepší jsem od té doby ještě nepotkala. Můžete si je klasicky obalit v…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 18.12.2021 Jak na Vánoce upéct perníkovou chaloupku: Je to jednodušší, než to vypadá Kdybyste nevěděli co doma s dětmi ve volném čase, perníková chaloupka je jasná volba. Získáte…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 17.12.2021 10 FOTO: Stovky vánoček a metráky cukroví. Upečte si letos štólu se studenty Vánočka není snadná disciplína. Záleží na správně dlouhé době kynutí těsta, ale i na kvalitním…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 16.12.2021 10 FOTO: Stovky vánoček a metráky cukroví. Upečte si štólu se studenty z Pardubic Vánočka není snadná disciplína. Záleží na správně dlouhé době kynutí těsta, ale i na kvalitním…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 12.12.2021 Sladký adventní kalendář jinak: Nahraďte čokoládu perníkem Vyzkoušejte si adventní kalendář udělat z perníčků. S těstem se dobře pracuje a jsou hned měkké a…
Sokolovský deník 3.12.2021 33 Cukrářští učni se na praxi nezastaví. Napéct skoro tunu cukroví je dřina Budoucí cukráři a cukrářky ze Střední živnostenské školy Sokolov napečou před Vánocemi až 850…
Za jídlem 2.12.2021 2 Lískové oříšky z Piemontu? Skvělé do risota i nugátového krému Nejlepší lískové oříšky na světě? Pěstují je v Itálii, mají svou vlastní apelaci a jejich…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 30.11.2021 2 Upečte si kynuté čertíky z těsta. Školáci z Kovářova už je zkusili a povedli se Čekání na Mikuláše a čerta si můžeme zpříjemnit. Čím? Třeba pečením kynutých čertíků podle…
Čím nahradit čokoládu 19.11.2021 8 Ořechy pozitivně ovlivňují zdraví i emoce. Přejídání či špatné skladování uškodí Vanilkové rohlíčky, pracny, marokánky, išelské dortíčky… Spousta oblíbených receptů na vánoční…
Za jídlem 30.10.2021 Na skvělý recept postačí i jen čtyři suroviny, říká Petra Burianová Petra Burianová má pět dětí, skvěle peče a vaří, chová včely a zahradničí. Umí také plést,…
Karvinský a havířovský deník 29.8.2021 18 Ham! Když nejsou dožínky, pečeme alespoň koláče, říkají ženy z PZKO Stonava Tradiční dožínky ve Stonavě virus zrušil, zato koláče byly i letos.
Domažlický deník 13.8.2021 21 FOTO, VIDEO: Pekařky v Bořicích připraví na Chodské slavnosti tisíce koláčů Už zdálky se line z provozovny v Bořicích u Domažlic sladká vůně. Aby ne, když uvnitř pekařky…
Za jídlem 12.8.2021 Rozhodně lepší než na koupališti! Recept na luxusní bramboráky nebo langoše Původně maďarské jídlo si v Česku zamilovaly celé generace. Řeč je o langoši, tedy placce z…
Za jídlem 25.7.2021 Recept na snídaňovou buchtu: sladké potěšení snese ovoce čerstvé i mražené Nevíte, co na snídani? Zkuste buchtu. Těsto pro tuto dobrotu je jemné a vláčné. Jaké ovoce na ni…
Za jídlem 18.7.2021 Kefírová bábovka s ořechy a polevou: recept na jednoduchou a vláčnou dobrotu Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte kefírovou bábovku s ořechy a polevou. Bábovka bude krásně…
Valašský deník 14.7.2021 5 Sousedíkův motor sloužil jako hnětač těsta, muzeu jej věnoval soukromý dárce Vzácný exponát rozšířil v nedávné době sbírky Muzea regionu Valašsko. Od soukromého majitele z…
Doma 11.7.2021 5 Udělejte z dětí pohádkové kuchtíky I užitečné činnosti mohou být zábavné, když je děláte spolu a s úsměvem. Zapojte děti do tvorby…
Za jídlem 3.7.2021 Recept na mini mazance bez kynutí a s tvarohem: těsto je hotové za 10 minut Mazence mají medovou krustu s křupavými mandličkami a vevnitř jsou jako mech, vláčné po tvarohu.
Za jídlem 20.6.2021 Buchta na plech: je krásná jako prošívaná deka a s receptem není moc práce Máte chuť na klasickou buchtu na plech. Nabízíme jednoduchý a rychlý recept podle Markéty…
Za jídlem 14.6.2021 Tvarožník s borůvkami: snadný recept, který zažene chuť na sladké Tvarožník udělá dojem na nejednu návštěvu. Připravit ho lze například s drobenkou, skvěle se na…
Podnikání 30.5.2021 20 Milujete donuty? Největší v Česku dělají v Opavě, inspirací je anglická chuť /FOTOGALERIE/ Havířov, Ostrava, Opava. V těchto třech městech mohou lidé poškádlit své chuťové…
Opavský a hlučínský deník 29.5.2021 20 Milujete donuty? Největší v Česku dělají v Opavě, inspirací je anglická chuť /FOTOGALERIE/ Havířov, Ostrava, Opava. V těchto třech městech mohou lidé poškádlit své chuťové…
Za jídlem 9.5.2021 Sametové máslové palačinky: snadný recept na oblíbenou pochoutku Palačinky. Tuto oblíbenou pochoutku zná snad každý. Existuje v mnoha podobách. S jednou z nich…
Za jídlem 29.4.2021 2 Recept na sušenky shortbread. Tato dobrota zmizí ze stolu okamžitě Sušenky shortbread se hodí na ta nejfajnovější pohoštění, v Británii vévodí vánočnímu stolu, vy…
Za jídlem 25.4.2021 Recept na koláč pruhovaný jako zebra: díky tvarohu jde o šťavnatou bombu Vyzkoušejte šťavnatý tvarohový koláč v křupavé kakaové krustě podle receptu foodblogerky Markéty…
Za jídlem 18.4.2021 Skořicové bábovičky: vynikající recept se sladkým překvapením uvnitř Skořicové bábovičky plněné pudinkem od Markéty Chovancové jsou opravdová pochoutka. Jejich…
Podnikání 8.4.2021 10 Lidská ruka vyválí těsto na chleba lépe než stroj, říká majitel rodinné pekárny Psal se rok 1999, když Antonín a Marie Malenovi zakládali rodinnou pekárnu v Jaroměřicích nad…
Za jídlem 1.4.2021 7 Velikonoční mazanec a beránek: snadné recepty na klasické sváteční dobroty Jestli se chcete držet i během pandemie velikonočních tradic, každý sváteční den byste měli jíst…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 24.3.2021 Čokoládový dort na způsob "sacher" Připravte si doma jarní pokrmy, o které se s vámi za téměř deset let podělili čtenáři Deníku. Vyzkoušejte recepty, které jsou považovány za "rodinné…
Prachatický deník 23.3.2021 16 Ve Vimperku na Hamajdě peče pizzu italský mistr Nicola Schettini Mezi třiceti druhy pizzy od italského mistra řemesla mohou vybírat Vimperáci i lidé z širokého…
Náchodský deník 15.3.2021 13 Výrobou nudlí si Patrik šetří na vysněný počítač. Chybí mu k online výuce /FOTOGALERIE, VIDEO/ DENÍK NA NÁŠTĚVĚ: Dvanáctiletý školák z Červeného Kostelce nestačí odbavovat…
Za jídlem 15.3.2021 Recept na křehké rohlíky či raženky: jde to i bez dlouhého kynutí Rohlíky či raženky. Jsou rychlé, zjednodušené, bez dlouhého kynutí. Křehké na povrchu, jemné…
Náchodský deník 12.3.2021 13 OBRAZEM: Výrobou domácích nudlí si 12letý Patrik šetří na vysněný notebook Panelákový byt v prvním patře červenokosteleckého sídliště se příliš neliší od jiných. Ale v…
Rakovnický deník 7.3.2021 39 PŘED 10 LETY: V Senomatech bylo pečení chleba jen pánskou záležitostí /FOTOGALERIE/ Senomatská roubenka první páteční večer v březnu roku 2011 měla pod svou střechou…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 7.3.2021 5 Rádi pečete na Velikonoce? Fantastického beránka si můžete vyzoušet už teď Přemýšlíte, jaký moučník nabídnout rodině o víkendu a zároveň se pomalu chystáte na Velikonoce?…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 6.3.2021 5 Rádi pečete na Velikonoce? Fantastického beránka si můžete vyzoušet už teď Přemýšlíte, jaký moučník nabídnout rodině o víkendu a zároveň se pomalu chystáte na Velikonoce?…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 6.3.2021 5 Rádi pečete na Velikonoce? Fantastického beránka si můžete vyzoušet už teď Přemýšlíte, jaký moučník nabídnout rodině o víkendu a zároveň se pomalu chystáte na Velikonoce?…
Vaříme zdravě 1.3.2021 Cuketa umí chuťové divy Není to věc, kterou by nezvládl průměrný domácí kuchař. Je to však záležitost, kterou ocení nejeden gurmán. Připravte si s Deníkem skvělý zeleninový koláč…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 28.2.2021 5 RECEPT: Velikonoční beránek od profesionální kuchařky Recepty na tradiční moučníky patří k rodinnému zlatu. Pokud se vám doma návod, jak upéct toho…
Za jídlem 28.2.2021 Nadýchané malé dýně: skvělá chuťovka, která potěší na snídani i na svačinu Dezert z dýně je skvělá chuťovka podle receptu foodblogerky Markéty Chovancové. Nejlíp chutná s…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 27.2.2021 5 RECEPT: Velikonoční beránek profesionální valašské cukrářky Recepty na tradiční moučníky patří k rodinnému zlatu. Pokud se vám doma návod, jak upéct toho…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 26.2.2021 5 RECEPT: Velikonoční beránek profesionální valašské cukrářky Recepty na tradiční moučníky patří k rodinnému zlatu. Pokud se vám doma návod, jak upéct toho…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 18.2.2021 5 Na Pytlový čtvrtek se v Kovářově těší na masopustní koblihy K masopustnímu období, které trvá od Tří králů do Popeleční středy (Pytlového čtvrtku), patří…
Za jídlem 14.2.2021 Moučník s červeným srdcem: recept není žádná věda a výsledek ohromí Ať už Valentýna slavíte nebo ne, je to fajn příležitost upéct něco srdíčkového, třeba krásný…
Za jídlem 13.2.2021 Valentýnské mňam psaníčko: dezert z tvarohového těsta rozněžní každého Zkuste překvapit svůj protějšek zamilovaným dezertem z tvarohového těsta. Pokud ho doladíte…
Za jídlem 9.2.2021 8 Masový věnec: teplý chutná nejlépe, ohromíte s ním nejen hosty Vypadá efektně a chutná nebesky. Masový věnec je stvořený k omráčení návštěvy při rodinné oslavě.…