"Dnes jsem se potkal s Ivanem Lendlem a řešili jsme spolupráci. Ivan by rád pomohl, ale chlapsky odmítl, protože je časově strašně vytíženej," napsal Berdych na sociálních sítích.

Devětadvacetiletý tenista oslovil Lendla, který úspěšně koučoval Brita Andyho Murrayho, letos, protože touží posunout svoji kariéru dál a získat grandslamový titul.

S Berdychem dnes Lendl mluvil o současném tenise, o jeho hře a probírali možnosti spolupráce. Strávili také hodinu na kurtu při společném tréninku. "Mrzí mě, že nemohu věnovat Tomášovi dostatečné množství času tak, abych efektivně pomohl jeho kariéře," uvedl Lendl v tiskové zprávě.

Nejbližší cíl? Turnaj mistrů

Murrayho dokázal Lendl vytáhnout k metám nejvyšším. Osminásobný grandslamový vítěz vedl britského hráče od prosince 2011 a skotský rodák získal olympijské zlato, vyhrál US Open a především Wimbledon. Letos v březnu ale Lendl spolupráci s Murraym ukončil, následně dostal několik nabídek k trénování.

Berdychovým koučem je už šest let Tomáš Krupa. V realizačním týmu je dále kondiční trenér David Vvdra a na turnaje si český hráč vozí také vlastního fyzioterapeuta.

"Teď mě čeká turnaj ve Švédsku a soustředím se na cíl postoupit na Turnaj mistrů. Případné rozšíření týmu budu řešit po skončení sezony," oznámil Berdych.