Spolu s Kvitovou a Šafářovou se od neděle do 1. listopadu v turnaji dotovaném sedmi miliony dolarů utkají Rumunka Simona Halepová, Ruska Maria Šarapovová, Španělka Garbiňe Muguruzaová, Polka Agnieszka Radwaňská, Němka Angelique Kerberová a vítězka letošního US Open Italka Flavia Pennettaová.

První se na Turnaj kvalifikovala světová jednička Serena Williamsová, letos vítězka tří grandslamů, ale Američanka předčasně ukončila sezonu.
I díky tomu se na poslední chvíli na Masters dostala Šafářová a Česko má dvě zástupkyně ve dvouhře na finále sezony WTA Tour poprvé od roku 1993, kdy v New Yorku startovaly Jana Novotná a Helena Suková. Šafářová bude navíc hrát čtyřhru s americkou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a o deblovou Trofej Martiny Navrátilové se utkají také Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká.

Pětadvacetiletá Kvitová se zúčastní Turnaj mistryň popáté za sebou a v lichých letech se jí dařilo. Masters vyhrála při své premiéře roku 2011 a předloni došla do semifinále. V roce 2012 vzdala účast po prvním utkání a loni nepostoupila ze skupiny.

Kvitová schovala energii

Letos před Turnajem mistryň Kvitová od čtvrtfinále na US Open odehrála jen dva turnaje s bilancí jedna výhra a dvě porážky. "Neodehrála jsem v Asii tolik zápasů, ale na druhou stranu jsem si snad schovala energii na Singapur," doufala.

Životní sezonu prožívá Šafářová. S Mattekovou-Sandsovou vyhrály grandslamové Australian Open a French Open, ve dvouhře si v Paříži zahrála finále a vyhrála velký turnaj v Dauhá. Proto si zahraje na Masters obě soutěže. "To se povede málokomu. Jsem nadšená a pro mě to je veliká čest," řekla tenistka.

Nejvýše nasazenou bude světová dvojka Halepová, otazník je nad formou Rusky Šarapovové, která od Wimbledonu kvůli zranění nastoupila k jednomu zápasu a ten vzdala. Ve formě jsou na podzim Muguruzaová a Kerberová. Pro Italku Pennettaovou je Turnaj mistryň poslední akcí v kariéře. "Lépe to vyjít nemohlo," řekla.
Dotace Turnaje mistryň stoupla z 6,5 na sedm milionů dolarů a neporažená vítězka si může na konto připsat přes dva miliony. Turnaj odvysílá ČT Sport.