Devětadvacetiletá Strýcová se na dvorci zdržela s Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou jen hodinu a deset minut. Letošní finalistka turnaje v Dubaji povolila soupeřce jen čtyři hry a zvítězila 6:1, 6:3.

Ve druhém kole lukrativního turnaje, na kterém startují muži i ženy, už ale českou fedcupovou reprezentantku čeká mnohem tvrdší oříšek - nasazená dvaadvacítka Němka Andrea Petkovicová.

Zabojovala i Hradecká, která vyřadila domácí Alison Riskeovou, majitelku divoké karty, 7:6, 6:2. A i ji čeká v bitvě o třetí kolo nasazená hráčka. Utká se s třicítkou Jekatěrinou Makarovovou z Ruska.

Plíšková a Siniaková neuspěly

Dramatickou, téměř dvouapůlhodinovou bitvu svedla v Indian Wells po úspěšné kvalifikaci Kristýna Plíšková, dvojče světové devatenáctky Karolíny podlehlo Jaroslavě Švedovové z Kazachstánu 3:6, 7:6, 5:7. Nedojde tak na ryze český souboj. Pomstít svou krajanku může ve druhém kole turnajová jedenáctka Lucie Šafářová.

Kateřina Siniaková neměla v duelu se Slovenkou Dominikou Cibulkovou šanci a schytala výprask 2:6, 0:2.

Soupeřku pro druhé kolo zná i Petra Kvitová, která v roli nasazené osmičky měla na úvod volno. Česká lvice vyzve Danku Koviničovou. 

Berdych už trénoval

Hlavní soutěž si nezahraje Radek Štěpánek, který ztroskotal v posledním kole kvalifikace. Z českých tenistů se v Indian Wells představí jeho daviscupoví parťáci Tomáš Berdych, Lukáš Rosol a Jiří Veselý.

Berdych, který v neděli skrečoval kvůli zranění stehenního svalu zápas Davis Cupu proti Německu, ve středu poprvé trénoval. "Vypadá to dobře, ale pro jistotu jdu ještě na poslední kontrolu, ať vím, že to je úplně v pohodě a můžu do toho naplno šlápnout," vzkázal sedmý hráč světa. "Jdu den ode dne a věřím, že bude vše v pohodě a budu připravený na sobotní zápas," dodal.

Ve druhém kole může narazit na bývalého šampiona US Open Juana Martína Del Potra z Argentiny, který se vrací po zranění.

INDIAN WELLS (USA)

Ženy, dvouhra - 1. kolo: Strýcová (ČR) - Sasnovičová (Běl.) 6:1, 6:3, Hradecká (ČR) - Riskeová (USA) 7:6 (7:4), 6:2, Švedovová (Kaz.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 6:7 (3:7), 7:5, Cibulková (SR) - Siniaková (ČR) 6:2, 6:0, K. Bondarenková (Ukr.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:2, 6:7 (2:7), 6:2, Naraová (Jap.) - Pereiraová (Braz.) 6:1, 6:2, Siegemundová (Něm.) - Beguová (Rum.) 3:6, 6:4, 6:4, Kingová - Townsendová (obě USA) 6:2, 6:3, Vandewegheová (USA) - Bertensová (Niz.) 6:4, 6:4, Gibbsová (USA) - Dulgheruová (Rum.) 6:1, 6:0, Koviničová (Č. Hora) - Crawfordová (USA) 6:3, 6:4, Witthöftová (Něm.) - Falconiová (USA) 0:6, 6:4, 6:4, Curenková (Ukr.) - Babosová (Maď.) 7:5, 6:4.