České tenistky se po prohrané bitvě s Rumunskem dozvěděly soupeře pro baráž. Los byl přívětivý, tým kapitána Petra Pály neubude muset cestovat, přivítá totiž Kanadu.

Utkání kvalifikace Fedcupového poháru Česká republika - Rumunsko, dvouhra, 10. února 2019 v Ostravě. Karolína Plíšková proti Simona Halepová.
Udrží se v elitní společnosti? České tenistky čeká ve Fed Cupu Kanada

„Jsem rád, že hrajeme doma, protože je to výhoda. Věřím, že budeme favority. To znamená, že budou hrát holky, které z nás favority udělají,“ řekl Pála pro ČTK.

Na antuce?

Zápas se bude konat 20. a 21. dubna a o místě konání se vyjednává. Podle sdělení majitele České sportovní, Miroslava Černoška, by se ale mohlo usmát štěstí na Prostějov.

„Najít volnou halu pro baráž v době Velikonoc, kdy bude vrcholit hokejová extraliga, není nijak snadné. Vedeme několik jednání, když jedním z favoritů pro konání utkání je Prostějov,“ uvedl pro ČTK Černošek, jehož společnost je promotérem duelu.

V praxi by to znamenalo, že by se hrálo na antuce a dějištěm by byl centrální dvorec areálu, který se každoročně využívá například pro konání challengeru Czech Open nebo týmové mistrovství světa hráčů do 14 let.

1. kolo tenisového Fed Cupu: Česká Republika - Rumunsko, 10. února 2019 v Ostravě. Na snímku Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková (vpravo) proti Irina-Camelia Beguová a Monica Niculescuová.
Důvod k panice? Ne, prohra českých tenistek přijít musela