Devětadvacetiletá Kvitová hrála finále sezony WTA Tour nepřetržitě v letech 2011 až 2015 a turnaj ovládla při své premiérové účasti v tehdejším dějišti Istanbulu. Před třemi lety si v Singapuru zahrála finále, loni vypadla ve skupině.

Tenisté Evropy se radují poté, co vyhráli i třetí ročník populárního Laver Cupu
Mezi sportem a cirkusem. Prestiž Laver Cupu roste

"Jsem nadšená, že jsem se kvalifikovala. Po skvělém startu sezony v Austrálii jsem na sebe pyšná, že jsem si zajistila místo posedmé v kariéře," uvedla Kvitová na WTA. "Bude to moje třetí finálové dějiště a jsem zvědavá, co nás v Šen-čenu čeká," dodala.

Skvělý start sezony

Letošní sezonu Kvitová skvěla rozjela, vyhrála turnaj v Sydney a na Australian Open došla do finále. Pak si podmanila Dubaj a další titul přidala na antuce ve Stuttgartu. Před Roland Garros si ale poranila předloktí levé ruky a omezovala program. Na nedávných čínských akcích ve Wu-chanu a Pekingu už znovu hrála dobře.

Jistotu startu na Masters už mají také letošní grandslamové vítězky - Japonka Naomi Ósakaová (Australian Open), Ashleigh Bartyová z Austrálie (Roland Garros), Rumunka Simona Halepová (Wimbledon) i královna US Open Bianca Andreescuová z Kanady.

Turnaj mistryň s rekordní dotací 14 milionů dolarů se letos poprvé uskuteční v čínském Šen-čenu. Hrát se bude od 27. října do 3. listopadu.

Linda Fruhvirtová a Brenda Fruhvirtová
Zlato na kurtu. Cíl nových českých hvězd? Vyhrávat grandslamy