Jak jste si užila vítězný fedcupový víkend?
Oslavy byly úžasné a nestandardní. Hodně jsme zpívaly, do toho nějaký alkohol a tancování. Všechny jsme si to užily, já vydržela zhruba do jedné do rána. Jsem nadšená, že jsem mohla být u toho.

Jak na vás působila atmosféra zaplněné O2 Areny?
Atmosféra byla nepopsatelná. Když jsem se v minulosti byla podívat na finále, nepřišlo mi, že byla tak silná. Tentokrát to i díky tomu vyrovnanému nedělnímu zápasu šílelo.

Nelitovala jste, že jste nakonec nenaskočila do hry?
Určitě mě to mrzelo, chtěla jsem si zahrát. Ale hlavní bylo, že jsme získaly tři body. I když jsem nebyla na kurtu, povzbuzovala jsem holky a doufám, že aspoň tak se mi podařilo k výhře přispět.

Na dovolenou se už vracet nehodláte, co vás teď čeká?
V pondělí jsem přijela domů do Ivančic, kde budu chvíli odpočívat s rodinou a kamarády. Trochu si užiji čas, který teď mám. Potom poletím do Dubaje připravovat se na novou sezonu. Letím tam kvůli teplu i ne moc rozdílnému časovému posunu.

Tomáš Plekanec.
Kladno? Brno? Plekanec zatím řeší jen rodinu a zdraví

Co doma děláte, když už se tam dostanete?
Ráda se vyspím. (smích) Taky mě hodně baví jezdit autem, u řízení si dobře odpočinu. Užívám si čas s rodinou, jdu do kina s kamarády nebo se psem k rybníku.

Vám to ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou šlape, ale prý jste každá rozdílná.
Prakticky ve všem. Ať už vizuálně, povahově, nebo herně. Společné máme, že se rády zasmějeme a chceme vyhrát za každou cenu. Na kurtu je Katka daleko impulzivnější a taky dost bojovná. Já jsem zase klidnější.

Ilustrační foto.
Krize basketbalistů: Naštvaného trenéra Jakaru nahradil Řek Chris Chugaz

Turnaj mistryň v Singapuru, na němž jste se dostaly do finále, je pověstný vybranou péčí o účastnice. Připadala jste si jako tenisová hvězda?
Je pravda, že co se týče péče pořadatelů, byl to nejlepší turnaj. Starali se o nás bezvadně. Jako nějaká hvězda se necítím. Nejvíc se mi líbí, když přijedu domů na venkov a můžu si zajít do přírody, čímž se vracím do dětských let. Asi si nikdy nezvyknu na vysoký nadstandard, protože tak nejsem vychovaná. Je příjemné hezky se obléct a vyrazit na galavečer, ale každý den bych to nedokázala.

V singlu jste daleko za svým žebříčkovým maximem (aktuálně 205., nejvýš byla 121. - pozn. red.). Jaké si dáváte cíle ve dvouhře v nové sezoně?
Záleží, jak se mi podaří sladit deblové turnaje s Katkou společně s těmi, kde můžu nastoupit v singlu. Protože se nám dařilo v deblu, ušlo mi docela dost turnajů ve dvouhře. Konkrétní cíle si nedávám. Hlavní je, abych byla zdravá a potom se může dařit.

Libor Kašík
Kometa přivedla brankáře Kašíka a řeší složení obranných dvojic