Je týmovou hráčkou. Reprezentovat české barvy jí baví, což už mnohokrát předvedla hlavně ve Fed Cupu, kdy pomohla českým tenistkám k pěti triumfům za posledních šest let.

A proto si Petra Kvitová naplánovala vstup do nové sezony podle svých představ: na lednovém Hopman Cupu. Na ten má totiž jen ty nejlepší vzpomínky. Vždyť v roce 2012 tradiční soutěž smíšených párů po boku Tomáše Berdycha vyhrála.

Jenže teď je vše jinak…

Dvojnásobná wimbledonská šampionka od začátku prosince léčí únavovou zlomeninu zánártních kůstek a hojení probíhá pomaleji, než si s novým trenérem Jiřím Vaňkem představovali. Na kondičním soustředění v Lanzarote sice nohu nezatěžovala a pracovala pouze s vrchní částí těla, přesto nestihne být připravená.

Je ohrožené i Australian Open?

Česká lvice tak v úterý oznámila, že se tradičního Hopman Cupu (startuje 1. ledna) nakonec nezúčastní. „Noha se hojí, ale ne tak rychle, jak bychom si představovali. Hopman Cup je fantastická akce a je mi líto, že nebudu v Perthu reprezentovat naši zemi," uvedla jedenáctá hráčka světa.

Nabízela se ale otázka, zda vůbec zahájí sezonu v lednu. Kvitová věřila, že ano.

Jenže o několik hodin později zažila šok. Ve svém vlastním bytě se stala obětí přepadení. Neznámý lupič ji pořazal a česká lvice musela na operaci. Lékaři jí zašili poraněné šlachy na všech prstech levé ruky a dva nervy a přijde nakonec o úvodní část sezony včetne grandslamového Australian Open. Na kurty by se mohla vrátit v dubnu.

Místo Kvitové se na Hopman Cupu představí vedle Adama Pavláska Lucie Hradecká. Dvojnásobnou olympijskou medailistku čeká v Perthu premiéra. Její turnajový partner hrál loni s Lucií Šafářovou, do finále ale nepostoupili. Letos se český pár střetne v základní skupině s USA, Austrálií a Španělskem.