Šafářová půjde do singlu naladěná dnešní výhrou ze čtyřhry. "Jsem ráda, že jsem si zahrála debla. Bylo fajn si otestovat kurt. Byl to dobrý zápas a těším se na singl," řekla po vydařené premiéře na Masters. Zatímco Šafářová hrála čtyřhru, Kvitová si hodinu zatrénovala. "Jsem v pohodě. Nervozita neroste. Turnaj je za odměnu za sezonu, v které jsem lítala nahoru dolů," řekla Kvitová.

Ve čtyřhře si Šafářové zkusila nejen dvorec, ale trochu i kvality Muguruzaové, která před cestou do Singapuru vyhrála v Pekingu a hrála finále ve Wu-chanu. "Ona výborně servíruje. Má rychlé přímé údery, ale dělal jí problém můj levácký servis ven z kurtu, který bych měla využívat a rozehrát výměnu první," řekla Šafářová.

V jediném vzájemném duelu uspěla brněnská rodačka. Cestou do finále na antukovém Roland Garros Španělku porazila ve čtvrtfinále. "Tam to bylo strašně vyrovnané, hlavně ten první tie-break," vzpomínala Šafářová na výhru 7:6, 6:3. "Teď to bude na jiném povrchu a za jiných podmínek, ale je to zase o tom hrát agresivně, ale najít správnou mez, což je vždycky těžké," usmála se Šafářová.

Těžká skupina

Pro Šafářovou i Muguruzaovou to bude první zápas dvouhry na Turnaji mistryň v kariéře. "Jsem tady za nováčka a moc se těším. Je to dobrá pozice," řekla Muguruzaová a skupinu, v níž má tři levačky, označila za těžkou.

Kvitovou čeká již pátý Turnaj mistryň v řadě a v Singapuru je už od úterý, aby se dostatečně aklimatizovala. "Docela mi to uteklo. Pořád jsem měla nějakou aktivitu. Neměla jsem čas polehávat," řekla Kvitová, které po Wimbledonu zjistili, že prodělala mononukleózu, proto musela méně trénovat. Aktuálně je její stav o něco lepší. "Nejsem ještě v nejlepším pořádku, ale cítím se líp. Mám nějakou energii a hlavně chuť, a ta je nejdůležitější. Zkusím tady nechat všechno," řekla světová pětka.

Do duelu s Kerberovou půjde Kvitová s lepší vzájemnou bilancí 4:2. Naposledy se utkaly před skoro rokem ve finále Fed Cupu v Praze a výhru slavila po velké bitvě Češka. "Vybavuju si ty emoce, jaký to byl boj. To neprožívám moc často," vzpomínala Kvitová. "Boj čekám i tentokrát. Nedá jediný balon zadarmo. Jsem připravená na všechno. Uvidíme, jak se to všechno sejde," řekla pětadvacetiletá Kvitová.

Pondělní výsledky rozhodnou, kdy Šafářová s Kvitovou nastoupí proti sobě. Pokud obě vyhrají, či prohrají, měly by spolu hrát ve středu. V případě rozdílných výsledků dojde na jejich zápas v pátek.