Když viděla, jak se soupeřka vzteká, pomohlo jí to k výhře 6:4 a 6:3 znamenající postup do 3. kola US Open.

Pokud Kvitová hraje s neznámou soupeřkou, obvykle jí netrvá dlouho, než odhalí její styl. "Tak tři gamy mi stačí, abych věděla, co hraje. O úderech asi získáte přehled dřív, ale trvá déle, než zareagujete. Servis dokáže měnit, tak to chvíli trvá," řekla Kvitová Radiožurnálu.

Proti Cornetové se postupem času rozhodla netlačit se do vítězných úderů za každou cenu. "Snažila jsem se to jenom rozehrát, ona chtěla najednou něco předvést a už to nebylo jako předtím. Nechala jsem to trošku na ní a ona to prostě vystřílela. Začala se vztekat, dala mi dva debly a to se hraje líp, když víte, že ona je vzteklá a hází raketou," popisovala svou taktiku.

soupeřkou získala psychickou výhodu. "Byla to pro mě pomoc, já jsem byla v klidu, ani nervózní ani vystresovaná. Cítila jsem, že jsem na tom psychicky lépe," pochvalovala si.

Jako turnajová pětka patří k tenistkám, proti nimž se papírově slabší hráčky chtějí vytáhnout. "Neměla proti mně co ztratit, může do toho pálit, jak chce. Pamatuju si, že když jsem šla na velký kurt proti dobré hráčce, taky mi to bylo jedno. Holky to teď asi taky tak mají, jsou uvolněnější," řekla wimbledonská šampionka z loňského roku.

Na americkém kontinentu, kde se jí v minulých sezonách příliš nedařilo, vyhrála už čtrnáctý z posledních patnácti zápasů. "Ta série je docela dobrá, ale jsme na US Open a tady by to chtělo ještě něco víc…" dodala Kvitová.