Tenistky v čele s Petrou Kvitovou bouřlivou diváckou kulisu znají a umějí využít. V roce 2012 v O2 Areně porazily ve finále Srbsko a loni získaly stříbrný pohár po triumfu nad Němkami. Letos útočí na čtvrtý titul za pět let a celkově devátý.

Většinu lístků si fanoušci zarezervovali během jednoho dne po spuštění prodeje začátkem září a nyní zmizela i zbylá sedadla. "Pokud by členové federace ITF či ruská strana nějaké lístky vrátili, tak budou na pokladnách v den zápasu, ale naděje je nízká," řekl Miroslav Černošek, majitel pořádající agentury Česká sportovní.

Ceny permanentek se pohybovaly od 990 korun na krátké strany horního prstence až po 3990 korun na dolní tribuny. Jednodenní vstupenky byly jen na krátké strany horního patra, stály na sobotu 550 korun a o den později vyšly o sto korun dráž. Sobotní dvouhry začnou ve 14:00, nedělní program startuje ve 12:00.

Pála nominuje příští čtvrtek

V české sestavě se nejspíše objeví světová pětka Kvitová, uzdravená finalistka Roland Garros Lucie Šafářová, patnáctka Karolína Plíšková a asi osmatřicítka Barbora Strýcová. Kapitán Petr Pála nominaci oznámí příští týden ve čtvrtek.

Rusky nominovaly s předstihem a přijedou v nejsilnější sestavě i se světovou trojkou Marií Šarapovovou. Kapitánka Anastasia Myskinová dál počítá s Jekatěrinou Makarovovou, Anastasií Pavljučenkovovou a Jelenou Vesninovou.

Prezident Zeman, Návrátilová i nový šéf ITF

Halu si pořadatelé převezmou v pondělí 9. listopadu, jelikož předtím se o víkendu v O2 Areně konají koncerty Madonny. "V harmonogramu jsou minutové rezervy, tentokrát to bude velké dobrodružství," řekl Černošek. V šest ráno se začnou navážet desky, večer v 19:00 by se měl natírat kurt, síť se natáhne v úterý v sedm ráno a od devíti by měly trénovat Rusky. "Bude to logisticky nejnapjatější," dodal Černošek.

Mezi hosty v hledišti by měl být stejně jako loni prezident Miloš Zeman. Pozvání dostala také Martina Navrátilová, která rovněž loni fandila v hledišti ve finále proti Němkám. První oficiální akci v roli nového předsedy ITF v Praze absolvuje Američan David Haggerty, proto si do české metropole zve hodně hostů.