Čtyřiadvacetiletá lvice z Fulneku a šestá hráčka světa měla od začátku navrch a nepřipustila žádné komplikace. Výběr kapitána Petra Pály tak je jediný krok od vyřazení obhájkyň prvenství a třetí finálové účasti za poslední čtyři roky.

ČTĚTE TAKÉ: Češky dělí od finále Fed Cupu bod. Kvitová napodobila Šafářovou

Blýskla jste se dominantním výkonem. Neprohrála jste si jedinkrát podání, třikrát ho soupeřce prolomila. Jste spokojená s tím, co jste předvedla?
Jsem. Servis mi hodně pomáhal, chodil mi. Při hře ze základní čáry jsem měla obavy, co předvede, přece jen jsem s ní nikdy nehrála, neznám ji. Čekala jsem, že to bude pálit, ustupovala jsem, což jsem ale nemusela. Nehrála totiž až tak rychle. Pár nevynucených chyb tam bylo, ale celkově jsem s výkonem spokojená.

Odehrála jste mistrovský zápas po třech týdnech. Potřebovala jste nějaký čas, než jste se do toho úplně dostala?
Nemyslím, že bych potřebovala nějaký čas na to, abych se dostala do zápasu. Během minulého i tohoto týdne jsem hrála několikrát na body, takže to nebyl až takový skok. Hlavně jsem se ale hrozně těšila. Zápasy mě baví, trénování už tolik ne. Nejdéle mi trvalo dostat se do returnu. Ona totiž měla druhý servis tak dobrý, jako mívají mnohé jiné hráčky ten první.

Měla jste skvělý vstup do obou setů, kdy jste Giorgiové vždy prolomila podání, brejk potvrdila a vedla 2:0…
Pomohl mi hlavně hned první gem zápasu, kdy ona udělala tři debly a vlastně mi ho darovala. Bylo na ní vidět, že je nervózní. Následně jsem si servis udržela, šla do vedení 2:0 a uklidnila se.

Poslední gem trval deset minut, odvrátila jste tři brejkboly a sama proměnila čtvrtý mečbol. Byl to přídavek pro diváky?
No aspoň to byly ještě trochu nervy. Ona už více riskovala, já možná začala až moc přemýšlet. Asi jsem si myslela, že se to dohraje samo. Říkala jsem si: v celém zápase sis servis neprohrála, tak to už dopodávej. Přála jsem si hlavně, aby už byl konec.

Za stavu 4:3 v první sadě přišlo dvacetiminutové přerušení způsobené výpadkem elektřiny. Jak moc to bylo nepříjemné?
Bylo to spíše zvláštní, nic podobného nepamatuju. Ale dozvěděla jsem se, že to bylo způsobeno venkovními vlivy, s tím nic neuděláte. Šla jsem do šatny, ale nijak mě to nerozhodilo, byla jsem v pohodě. Myslela jsem hlavně na to, pohlídat si následující gem, kdy jsem šla servírovat s novými míči. Bylo dobře, že jsem to zvládla.

Po sobotních dvouhrách vedete 2:0 a máte nakročeno do finále. Zbývá udělat poslední krok…
Teď už to nemůžeme pustit. V Ostravě jsme ještě neprohrály a pevně věřím, že to tak bude pokračovat. v neděli máme hned tři šance udělat ten postupový bod. Snad to vyjde hned na první pokus.