"Je to pomluva. Už mě to unavuje," reagoval Nadal na Bachelotovou, která si v úterý v televizním rozhovoru nebrala servítky a španělskou hvězdu obvinila, že v roce 2012 kryl dlouhou zdravotní pauzou dopingový nález. 

"Víme, že Nadalovo slavné zranění, které ho vyřadilo na sedm měsíců, bylo způsobeno pozitivním testem," prohlásila bývalá ministryně.

O "pravém" důvodu Nadalovy pauzy se spekulovalo už mnohokrát. "Není to poprvé, co slyším takové řeči," vytočilo Nadala. "Ale je to naposledy. Proti všem se budu bránit u soudu," uvedl v Indian Wells poté, co v neděli prošel přes Lucemburčana Gillese Müllera do druhého kola.

Za čtrnáctinásobného grandslamového šampiona se postavil i Španělský olympijský výbor a tamní vláda. 

A proč je právě Nadal trnem v oku bývalé francouzské ministryně? Kvůli jeho silové hře a častým zraněním mnohokrát slýchával, že podvádí. Před čtyřmi lety nakonec kvůli potížím s koleny nečekaně ohlásil zdravotní pauzu, která se protáhla na sedm měsíců (i takovou dobu může trvat trest za doping).

Nikdy však pozitivní test neměl. "V minulosti jsem na taková obvinění nereagoval, protože to říkali neseriózní lidé, ale ona byla ministryní ve Francii. Už je toho moc," reagoval devětadvacetiletý tenista na nařčení Bachelotové, která v televizní debatě hovořila k dopingovému skandálu Marie Šarapovové. 

Ruská hvězda před týdnem na tiskové konferenci přiznala, že užila zakázanou látku meldonium.