"Vracím se hlavně z toho důvodu, že stále věřím, že můžu svými postřehy Karolíně pomoct. Její hra se po zranění ruky postupně zlepšovala a v mých očích dokázala, že se stále může měřit s těmi nejlepšími na světě. Na tyto výkony budeme chtít navázat, a proto jsme se rozhodli naše spojení obnovit. Už se nemůžu dočkat, až budu zase sedět v jejím rohu," řekl Bajin na webu Plíškové.

Osmatřicetiletý kouč vedl Plíškovou od listopadu 2020 do letošního července. Vítězka 16 turnajů WTA ve dvouhře se pod jeho vedením dostala vloni do finále Wimbledonu. V této sezoně se jí však po zlomenině zápěstí tak nedařilo a v létě spolupráci s Bajinem ukončila.

Barbora Krejčíková zažila namáhavou letošní sezonu, na tři měsíce ji vyřadilo ze hry zranění lokte.
Krejčíková: V nové sezoně omezím počet turnajů, zápěstí šetřím

S Friedlem se sice dostala do semifinále turnaje v Torontu a do čtvrtfinále US Open, ve světovém žebříčku však klesla na 31. místo.

"Moc Leošovi děkuji, že ihned ochotně začal pomáhat. Myslím, že i pod jeho vedením se nám podařilo udělat pár zajímavých výsledků," uvedla Plíšková. V jejím týmu nadále zůstává kondiční specialista Jez Green a fyzioterapeut Martin Salvador.

 Karolína Plíšková.
GLOSA: Ledová královna. Plíšková by měla přenechat prostor mladším a bojovnějším

Bývalý kouč Naomi Ósakaové, Kristiny Mladenovicové či Dajany Jastremské Bajin vydržel během prvního působení u Plíškové nejdéle od Jiřího Vaňka, který dovedl českou tenistku za dva a půl roku mimo jiné do finále US Open 2016. Po absolvování zimní přípravy odcestuje s Plíškovou 25. prosince na australské turné.

Na úvod sezony česká tenistka absolvuje dva turnaje v Adelaide a poté se zúčastní Australian Open. První grandslam roku začne v Melbourne 16. ledna.