Spolu by mohly hrát snad i poslepu. Vždyť dohromady se daly už coby nadějné teenagerky. Tohle spojení zafungovalo a hned od začátku to klapalo. V roce 2013, kdy jim bylo sedmnáct let, slavily první velký úspěch na juniorském French Open. Na to se začaly nabalovat další grandslamové tituly z New Yorku a Wimbledonu.

Právě ze sehranosti teď těží nejvíc. „Je na nás vidět dobrá sehranost a chemie,“ potvrzuje Krejčíková. „Obě víme, co cítíme. Když se jedné nedaří, druhá začne být víc aktivní,“ přitakávají obě společně.

Tenistky Barbora Krejčíková (vpravo) a Kateřina Siniaková s trofejí pro vítězky Turnaje mistryň.
Fantazie! Krejčíková se Siniakovou se staly deblovými královnami Turnaje mistryň

Češky byly na okruhu postrachem favoritek na každém turnaji, ale zásadní průlom přišel v roce 2018. Krejčíková se Siniakovou ovládly dva grandslamy, a definitivně tak stvrdily svoji příslušnost k absolutní světové deblové špičce. Před třemi lety byly Češky na Turnaji mistryň nejvýše nasazeným párem, ale ve finále ještě padly. Od té doby začala jejich dominance narůstat.

Zdroj: Youtube

„Ve všem jsme se posunuly dál,“ prozrazuje Krejčíková. „Pořád se vyvíjíme a makáme, to nám dodává sílu. Teď jsme víc sebevědomé a víc spolupracujeme,“ doplňuje její parťačka. Obě spojuje touha po vítězství. „Vždycky jedeme vyhrát. Udržujeme si týmového ducha a bojujeme,“ zdůrazňuje Siniaková. Ta na kurtu vyniká zarputilostí, Krejčíková zase přináší klid a zkušenosti z velkých zápasů. Obě pracují i na psychice. Krejčíková často nahlíží do notýsku. „Zapisuju si tam motivační věci,“ prozrazuje.

Japonská tenistka Naomi Ósakaová.
Ósakaovou vyděsilo zmizení čínské šampionky. Šokovaný je i Djokovič

Jejich spojení má zajímavé pozadí. Mentorkou Krejčíkové byla zesnulá Jana Novotná, kariéru Siniakové zase usměrňuje Helena Suková. Tyhle legendy byly v devadesátých letech nejlepším párem na světě. Jejich pětadvacetileté následovnice se jim vyrovnaly.

Mimochodem – Novotná se v roce 1997 stala vítězkou dvouhry i čtyřhry na Turnaji mistryň. „Vždycky jsem vzhlížela k legendám, které hrávaly před námi,“ říká Krejčíková, v Mexiku neprošla v singlu do semifinále. „Je pěkné, že máme všechny ty skvělé hráčky a snaží se nám pomáhat. Cením si toho, že můžeme dělat to, co máme rády, a dostávat rady od nejlepších.