Šestadvacetiletá Šarapovová vyhrála první set jednoznačně za necelou půlhodinu, Azarenková ale dokázala vyrovnat. Poté byl zápas bývalých světových jedniček na půl hodiny přerušen kvůli dešti a pauza prospěla ruské tenistce. „Byl to zlomový moment. Po přestávce jsem začala hrát hrozně zbrkle a zahodila hodně míčků," řekla Azarenková.

V rozhodující sadě se čtyřnásobná grandslamová vítězka, která v zápase nasbírala celkem jedenáct dvojchyb, dostala do vedení 5:2. O tři roky mladší Běloruska poté sice odvrátila čtyři mečboly a snížila na 4:5, Šarapovová ale v následující hře dvanáctým esem ukončila zápas.

Williamsová si po výhře nad Erraniovou prodloužila sérii neporazitelnosti na 30 zápasů. Když navíc soupeřce za 48 minut povolila jediný game, postarala se o největší debakl v semifinále Roland Garros od roku 1984, kdy Američanka Chris Evertová nadělila Camille Benjaminové dva kanáry.

Jednatřicetiletá Williamsová si zahraje o 16. grandslamový titul. Na Roland Garros se však do finále dostala teprve podruhé v kariéře – v roce 2002 v něm porazila starší sestru Venus.

Proti Šarapovové bude Williamsová jasnou favoritkou. Ruskou soupeřku totiž porazila ve dvanácti zápasech za sebou, z toho třikrát v letošní sezoně. Šarapovovou tak čeká náročný úkol, pokud se chce stát první úspěšnou obhájkyní v Paříži od triumfů Belgičanky Justine Heninové v letech 2005 až 2007.