Kariéra Plíškové v soutěži družstev je přímo raketová. V roce 2014 se ještě do vítězné finálové sestavy nevešla, ale loni se z ní stala opora. Nejdříve z pozice jedničky týmu zařídila výhru v 1. kole v Kanadě a pak zazářila ve finále.

"Vzpomínka je to hezká," usmívala se třiadvacetiletá světová třináctka v Kluži, kde se s českým výběrem připravuje na 1. kolo proti Rumunkám. Listopadové finále proti Rusku má v mysli pořád, hlavě proto, že před 17 tisíci fanoušků ustála tlak. "Když hraju blbě, tak si vzpomenu, že jsem byla nervózní a zvládla to," řekla.

Na pomalém povrchu v Kluži bude kapitán Petr Pála na Plíškovou nejspíše znovu hodně spoléhat. "Zatím to není úplně ideální, ale já nejsem moc tréninkový typ," řekla ke svým výkonům a k zápasu dodala: "Ráda bych navázala na Prahu, ale je to něco jiného, jako nový turnaj. Máme nepříjemný soupeřky. Nejsme doma, všechno je trochu jiný. Zkušenosti mi pomůžou, když budu hrát, ale jede se od nuly."

Větší drobnohled

Fedcupový triumf z Plíškové udělal v Česku známější tvář než předtím. Je nyní pod větším drobnohledem. "Lidi víc vnímají. Je to trochu jiné, musíte si trochu dávat pozor, co děláte. I když to já si úplně nedávám, ale nechci, aby mě to nějak ovlivnilo. A já byla doma za poslední čtyři měsíce všehovšudy týden. Trošku si mě ale pletou se ségrou," řekla Karolína Plíšková, že občas lidi na ulici oslovují její dvojče Kristýnu.

Ostřílenější je Plíšková nejen na kurtu. Dobře už se cítí i v týmu, do jehož soukolí musela zapadnout. "Já moc týmových soutěží neodehrála. Ne že bych z toho měla obavy, ale je to něco jiného než na normálním turnaji. Je potřeba si na to zvyknout, osahat si to, ale už jsem si zvykla a čím dál víc se sem těším," řekla.

Při svém prvním utkání zkoumala, co a jak v týmu funguje. Hráčky znala, ale ptala se na jména členů realizačního týmu. "Dřív jsem vůbec nevěděla, co a jak chodí. Teď se známe a těším se. Máme v týmu pohodu i srandu," řekla Plíšková. "Všichni se o vás skvěle postarají a s holkama vycházíme všichni moc dobře," dodala.