„Teď už to může být jenom horší," vtipkovala čtyřiadvacetiletá loňská finalistka US Open a světová pětka v telefonickém rozhovoru pro česká média. „Začátek to je fakt dobrý na to, že jsem přípravu neměla úplně dobrou. Je to důležité, ale neznamená to, že se musí dařit celou sezonu."

Jak vůbec vypadala vaše příprava pod novým koučem Kotyzou? Kvůli nemoci jste toho moc nenatrénovala…
Z přípravy jsem vypadla kvůli chřipce. Brala jsem týden antibiotika. Nestihla jsem kvůli tomu ani extraligu, takže jsem před odletem do Austrálie hrála jenom jednou.

Do Brisbane jste dorazila pět dní před turnajem a jak je vidět, tréninkové manko se vám podařilo dohnat.
Pár zápasů bylo lepších a pár horších, ale všechny jsem zvládla, takže fajn. Moc jsem fakt netrénovala, vyměnila jsem trenéra, ale všechno si sedlo a klape.

Také čtěte: Plíšková po titulu vtipkovala, že už to může být jenom horší

V pěti zápasech jste ztratila jen set ve čtvrtfinále s Italkou Robertou Vinciovou, kterou jste porazila poprvé v kariéře. Byl to nejtěžší zápas na turnaji?
Ta mi zatopila nejvíc. Ona je pro mě hrozně nepříjemná soupeřka. Musím pořád chodit hodně do kolen a hraje mi všechno do bekhendu. Tenhle zápas jsem si trochu přetrpěla a tím jsem se i zlepšila, protože poslední dva zápasy jsem hrála líp a líp.

Zdroj: Youtube

Jak vlastně vnímáte změnu trenéra, ke které došlo po finále Fed Cupu?
Myslím, že to byl nakonec vlastně dobrý krok, i když nevznikl z mé strany. Bylo asi na čase zase nějaké věci změnit. Věřím, že s novým trenérem přijde nový impulz. Může mi dát pár nových věcí, co mi Jirka nedal nebo neviděl. Každý z nich má trošku jiný styl práce, takže změna mi může jenom pomoct.

Co budete chtít na své hře změnit?
Nechci nic zásadně měnit. Pořád se chci opírat o razantní servis a agresivní hru. To bude platit vždycky. Tohle se nezmění, ani kdybych měla dalších deset nových trenérů.

Čtěte také: České tenistky si po "zlaté" sobotě polepšily, Plíšková je pátá na světě

Co tedy od spolupráce s Kotyzou očekáváte?
Jsou to takové taktické drobnosti. Už v Brisbane se my ty jeho porady líbily. To jsme s Jirkou (Vaňkem) úplně neřešili. Příprava na zápasy je fakt dobrá. Jdu na kurt s čistou hlavou a vím, co hrát.

Proč jste se před Australian Open odhlásila z turnaje v Sydney?
Musela bych hrát už v pondělí. Tady jsem přitom měla pět zápasů. I když ne všechny byly těžké, je to přeci jen týden tenisu. Potřebuju taky na chvíli vypnout, něco natrénovat a ne jít jen ze zápasu na zápas. Chci se připravit trošku líp na Melbourne, takže jsem se rozhodla, že do Sydney nepojedu.