Čtyřiadvacetiletá Karolína Plíšková ve třech dosavadních vzájemných zápasech s Anastasií Pavlučenkovovou neztratila ani set a svou pozitivní bilanci s ruskou soupeřkou potvrdila i na grandslamovém US Open. 

Postupem do osmifinále tak Plíšková potvrdila na amerických betonech skvělou formu, po triumfu na prestižním podniku v Cincinnati ovládla už osmý zápas za sebou. Posledních pět utkání dokonce vyhrála bez ztráty setu a v osmi duelech v Ohiu a New Yorku prohrála pouze jednu sadu.

I duel 3. kola na US Open měla česká jednička od začátku ve své režii a i když třikrát přišla o svůj servis, soupeřce ho dokázala vzít hned šestkrát. Český fedcupová reprezentantka se prezentovala agresivním výkonem a k vítězství si pomohla i svou největší zbraní - podáním. Pavljučenkovové nasázela osm es. 

"Jsem ráda, že se mi to povedlo. Usilovala jsem o to dlouho, ale předtím mi to nejspíš nebylo souzeno," uvedla Plíšková na tiskové konferenci. "Mám radost, že jsem postoupila (do osmifinále), zvlášť tady na US Open, na betonu, což je můj nejoblíbenější povrch."

"Jsem spokojená s tím, jak jsem ten zápas zvládla," pochvalovala si. "První dvě kola byly tak trochu povinnost. Soupeřky byly za mnou (v žebříčku), ani jsem je moc neznala. Dneska jsem to čekala samozřejmě trochu těžší. Tím, že jsem ji třikrát porazila, jsem do toho zápasu šla docela sebevědomě. I vzhledem k tomu jak jsem hrála poslední dva týdny v Americe, nebylo proč si nevěřit," řekl Plíšková Radiožurnálu.

Soupeřka v osmifinále? Venus

Osmifinálovou soupeřkou Plíškové bude šestá nasazená Venus Williamsová z USA. Bývalá světová jednička a dvojnásobná vítězka US Open vyřadila Němku Lauru Siegemundovou.

S Plíškovou se starší ze sester Williamsových zatím utkala jen jednou, loni ve finále v čínském Ču-chaj zvítězila po velkém boji 7:5, 7:6. "Pamatuju si to. Obě jsme v tom zápase hrály dobře," uvedla česká fedcupová reprezentantka k duelu s Venus. "Bude to s ní samozřejmě těžké. Má dobrý první i druhý servis, je agresivní na returnu. S tím se nedá moc dělat. Musím dobře podávat, to je hlavní," prohlásila.

"Teď už se může stát cokoliv. Tím nechci říct, že když jsem se dostala do čtvrtého kola, tak končím. Ale už kvůli těm lidem, co vždycky říkali 'Ty ses ještě nedostala přes třetí kolo', jsem ráda, že to ze mě spadlo a mám to za sebou," uvedl Plíšková, která prožívá mimořádně úspěšné období.

US OPEN 

Muži, dvouhra - 3. kolo: Thiem (8-Rak.) - Carreňo (Šp.) 1:6, 6:4, 6:4, 7:5, Del Potro (Arg.) - Ferrer (11-Šp.) 7:6 (7:3), 6:2, 6:3, Dimitrov (22-Bulh.) - Sousa (Portug.) 6:4, 6:1, 3:6, 6:2.

Ženy, dvouhra - 3. kolo: Karolína Plíšková (10-ČR) - Pavljučenkovová (17-Rus.) 6:2, 6:4, S. Williamsová (1-USA) - Larssonová (Švéd.) 6:2, 6:1, A. Radwaňská (4-Pol.) - Garciaová (25-Fr.) 6:2, 6:3, Halepová (5-Rum.) - Babosová (31-Maď.) 6:1, 2:6, 6:4, Suárezová (11-Šp.) - Vesninová (19-Rus.) 6:4, 6:3, Švedovová (Kaz.) - Čang Šuaj (Čína) 6:2, 7:5, Konjuhová (Chorv.) - Lepchenková (USA) 6:3, 3:6, 6:2.

Ženy, čtyřhra - 2. kolo: Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) - Lučičová-Baroniová, Sanchezová (Chorv./USA) 6:4, 4:6, 7:5, Mirzaová, Strýcová (7-Indie/ČR) - Golubicová, Melicharová (Švýc./USA) 6:2, 7:6 (7:5), Krejčíková, Siniaková (16-ČR) - Koviničová, Rosolská (Č. Hora/Pol.) 7:6 (7:3), 6:2.