Karolína Plíšková byla z nastálé situace nešťastná. „Byl to pro mě obrovský šok. I když jsem věděla, že něco není v pořádku už v Singapuru. Byly dny, kdy mě bolela i chůze a cítila se hrozně. S koncem sezóny má ale každý bolístky, a tak jsem jim nepřikládala velkou váhu," uvedla světová osmička.

Elina Svitolinová.
Největší triumf kariéry. Svitolinová ovládla vrcholný Turnaj mistryň

„Na finále jsem se moc těšila, ale po vyšetření u profesora Koláře je můj start vyloučený. Hrozně mě to mrzí. Máme ale natolik silný tým, že mě holky zastoupí a já jim budu moct držet palce,“ uvedla česká dvojka Plíšková.

Třešnička za vyvedenou sezónou

Po prvotním šoku musel kapitán Petr Pála řešit, kterou z hráček donominovat. Volba padla na Barboru Krejčíkovou, pro kterou to bude premiéra v reprezentačním týmu žen. A vůbec jí nevadilo, že musela přerušit dovolenou. Toho si kapitán českého výběru velmi vážil.

„Oslovil jsem Báru Krejčíkovou, která je na dovolené, ale po chvilce mi sdělila, že pro ni bude potěšením přijet a reprezentovat. Velmi si tohoto rozhodnutí přerušit dovolenou vážím. Stále máme silný tým a zůstáváme favority finále,“ zůstal nad věcí Pála.

Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková na ceremoniálu před startem Turnaje mistryň v Singapuru.
Krejčíková se Siniakovou triumf na Turnaji mistryň v Singapuru nezískaly

Brněnská rodačka bude zejména obrovskou posilou do deblu, ve kterém velmi pravděpodobně nastoupí s Kateřinou Siniakovou. Jsou spolu velmi sehrané a dotáhly to až na pozici světových jedniček.

Sama Krejčíková se již nemůže dočkat. „Je to obrovská pocta reprezentovat Českou republiku ve finále Fed Cupu. Těším se moc na podporu českých fanoušků. V O2 areně to bude nepředstavitelná atmosféra. Je to splněný sen a krásná třešnička za vyvedenou sezonou,“ dodala v tiskové zprávě zaslané mluvčím fedcupového týmu Karlem Tejkalem tenistka.

Vedle její deblové parťačky tvoří Pálův tým dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová a Barbora Strýcová.

České tenistky hrály finále Fed Cupu v pražské O2 areně třikrát a pokaždé uspěly. Naposledy zvedly trofej nad hlavy v roce 2015 po výhře nad Ruskem (na snímku).
Finále Fed Cupu je za dveřmi. Česká elita nastoupí proti americkému „béčku“