Stejně jako Strýcová jsou tvářemi druhého ročníku J&T Banka Prague Open také loňská vítězka pražského turnaje Karolína Plíšková a finalistka Roland Garros Lucie Šafářová. Pro potřeby focení na oficiální plakáty se tenistky nalíčily a nechaly se načesat.

„Většinou jsme zpocené a udýchané a teď jsem byla taková modelka," pochvalovala si třicetiletá Strýcová práci s fotografem Pavlem Lebedou. „Takové fotky často nemáme. Je to fajn a lidi mi píšou, že mě viděli na dálnici," řekla s úsměvem.

Příjemné pro české tenistky je, že dny při turnaji mohou trávit doma. Místo hotelové postele budou spát ve svých. „To je hrozně fajn. Třeba taky snídám u svého stolu, mám u sebe lidi, které mám ráda. Moc si to užívám," vyzdvihla Strýcová.

Místo hecování se utěšují

Turnaj v domácím prostředí může být na druhou stranu i svazující. Očekávání diváků budou vzhledem k úspěchům českých tenistek velká. „Není to svazující, ráda hraju doma," oponovala Strýcová. „Doufám, že lidi přijdou a bude úžasná atmosféra," přála si tenistka, která bude vedle dvouhry hrát i čtyřhru s Renatou Voráčovou.

Před turnajem se zatím české tenistky vzájemně nehecovaly. A asi nebudou ani v jeho průběhu. „Každý nám tady říká, ať to hlavně vyjde v Praze, takže se spíš navzájem utěšujeme," řekla fedcupová vítězka z loňského roku.

Výhra? Také hodinky s diamanty

Říká, že na každý turnaj jede s vidinou triumfu. Ve dvouhře zatím získala na WTA titul jen v Québecu před pěti lety. V Praze mohou být další motivací i hodinky osazené 134 diamanty, které dostane vítězka vedle trofeje a finanční odměny. „To chci vyhrát tuplem, jdu ještě na tři tréninky," vtipkovala Strýcová, když hodinky viděla.

Loni při prvním ročníku vypadla ve čtvrtfinále, což považuje na své poměry za solidní výsledek. „Antuka není můj oblíbený povrch a za každé kolo jsem ráda," řekla. V Praze, kam se přestěhovala z Plzně, bude ale každé kolo ještě více ceněné než jinde. Důvod? „Doma moc nejsme, přijde rodina a kamarádi. Lidi, co mám ráda," řekla.