Krejčíková se v duelu šampionek Roland Garros set a půl trápila pod palbou úderů Ostapenkové. Často chybovala z forhendu, který trefovala nečistě, a nedokázala proměňovat brejkboly. V prvním setu přišla o podání dvakrát, ve druhém znovu a prohrávala už 1:3.

Dokázala se ale zvednout, poprvé vzala Lotyšce podání na 2:3, poté znovu čistou hrou v deváté hře a druhou sadu dopodávala. V rozhodujícím setu Krejčíková rozhodla brejkem hned v prvním gamu a zápas ukončila po dvou hodinách a deseti minutách při třetím mečbolu.

Barbora Krejčíková.
Naladěná Krejčíková. Všechno je, jak má být, libuje si česká tenistka

"Byl to těžký, náročný zápas a musela jsem si sáhnout na dno sil. Jsem na sebe pyšná a jsem nadšená, že jsem v sobě objevila bojovného ducha. Je snem každého zahrát si na tomhle skvělém kurtu Roda Lavera a neodešla bych bez boje," řekla Krejčíková na kurtu.

Nyní proti Azarenkové

Jak je u protinožců zvykem, slunce proměnilo centrkurt v rozžhavenou výheň. V takových podmínkách je o to náročnější udržet si koncentraci a síly. Šlo tak o souboj fyzičky i psychické odolnosti. A v tomhle směru dominovala Češka, zatímco na Ostapenkové byla postupem času znát nervozita, že jí nadějně rozehraný duel protéká mezi prsty. 

"Když má Ostapenková den, tak jí tam všechno padá. A přesně to se dělo v prvním setu. Já jsem ráda, že jsem nepřestala bojovat," pochvalovala si Krejčíková. 

Jiří Lehečka
Generace mladých se (zatím) učí. Lehečka, Forejtek či Macháč jsou však příslibem

Postupem do čtvrtého kola vylepšila své maximum ve dvouhře v Melbourne. Příště se utká s Viktorií Azarenkovou, šampionku turnaje z let 2012 a 2013. S bývalou světovou jedničkou se utkala jednou a předloni na turnaji v Ostravě prohrála ve třech setech.

"Moc si teď neodpočinu, protože hraju ještě debl, pak zase singl. Ale pro mě je nejlepší odpočinek zápas," dodala Krejčíková.