"Jsem strašně šťastná, je tady vždycky příjemná atmosféra a ráda se sem vracím. Cítím se tady jako princezna, všechno je výborné. V Česku navíc během roku moc nepobudu a je dobré se doma trochu ukázat," uvedl s úsměvem vítězka.

Světová pětadvacítka Šafářová jako první vyhrála pražský turnaj s dotací 100 tisíc dolarů dvakrát. První ročník ovládla Lucie Hradecká a druhý Slovenka Magdalena Rybáriková. Loni Šafářová zdolala ve finále krajanku Kláru Zakopalovou.

Levou rukou hrající Šafářová měla v utkání se 102. hráčkou žebříčku Cadantuovou pomalejší start a prohrávala 0:3. První set už nezachránila, ale od druhého převzala iniciativu a za pomoci plných tribun vývoj otočila. "Fanoušci byli hodně znát. I když jsem prohrála první set, tak mě roztleskávali a bylo to příjemné," řekla Šafářová.

Vyhrála zbylých dvanáct ze čtrnácti her a mohla soupeřce uštědřit i "kanára", ale při prvním mečbolu udělala dvojchybu. Zápas ukončila až o game později při podání rumunské hráčky, kterou od druhého setu trápilo rameno.

Pro pětadvacetiletou Šafářovou, která minulý týden vyhrála čtyřhru v Madridu, byl turnaj generálkou na Roland Garros, které v Paříži začne příští neděli. "Doufám, že tím nastartuji vítěznou lajnu a bude se dařit i v Paříži," přála si.

PRAHA (turnaj ITF)

Ženy, dvouhra - finále: Šafářová (2-ČR) - Cadantuová (Rum.) 3:6, 6:1, 6:1.