Grafová tehdy v jednom roce vyhrála všechny grandslamové turnaje a navrch ještě olympiádu v Soulu. Od té doby se o něco podobného tenistky snaží marně.

Suverénní světovou jedničku současnosti Williamsovou od čtvrtého letošního grandslamového titulu dělily dvě výhry, ale Roberta Vinciová ji o tento sen připravila. Na výsledky Grafové to vrhá nové světlo.

"Čeho Steffi tehdy dosáhla, je tak neuvěřitelné, že to nikdo nemůže jednoduše napodobit. Ani v případě, že se jmenujete Serena Williamsová," uvedl Hofsäss, který vedl německé tenistky právě v éře Grafové.

Diametrálně se podle něj lišil tehdejší přístup lidí kolem německé tenistky a současné vystupování realizačního týmu Američanky. "Steffi měla naprosto klidné a uvolněné okolí. Její matka Heidi o tenise vůbec nemluvila a kliďas byl i její trenér Pavel Složil," vzpomínal Hofsäss.

U mladší ze sester Williamsových to bylo v uplynulých dvou týdnech úplně jiné. "Kdokoliv z jejího okolí mluvil do jakéhokoliv mikrofonu. To by bylo u Steffi nemyslitelné," poznamenal.

Pro 27 let starý úspěch německé tenistky to hrálo podle něj důležitou roli. "Tohle perfektní okolí bylo v kombinaci se Steffinou neuvěřitelnou hlavou, rychlýma nohama a drtivým forhendem klíčem k úspěchu," dodal kouč.