"Byl to solidní zápas," pochvaloval si Berdych v rozhovoru na webu turnaje po utkání, v kterém dal 35 vítězných úderů a udělal jen 18 nevynucených chyb. V aréně Margaret Courtové se zdržel hodinu a tři čtvrtě. "Kvůli horku a větru byly složité podmínky a jsem rád, že jsem ušetřil čas. Byl to dobrý a pozitivní den."

Utkání začal ziskem podání 96. hráče žebříčku Bhambriho, ale pak také o servis sám přišel a první set byl vyrovnaný. "O mladém soupeři jsem toho moc nevěděl a musel jsem najít cestu. Po prvním setu šlo už všechno hladce," řekl Berdych.

I ve druhém kole potká soupeře, kterého nezná. Bude hrát s Mirzou Bašičem z Bosny (137. v žebříčku ATP), který do soutěže postoupil z kvalifikace. "Přichází více a více nových tváří. Ale nic to nemění na tom, že se musím soustředit na svoji hru a mám dostat času zjistit, co bude fungovat," řekl Berdych.

Loni a předloni postoupil na Australian Open do semifinále. Jak dopadne letos? "To je složitá otázka, zvláště na začátku turnaje," řekl a dodal: "Chci hrát i druhý týden a zkusit projít celým turnajem. Přede mnou je hodně kroků a je třeba dělat jeden za druhým. Jeden mám za sebou, teď je třeba být lepší každý den."

Melbournský grandslam je pro rodáka z Valašského Meziříčí jedním z nejoblíbenějších turnajů v sezoně. A to i díky fanouškům. "Mám tady Berdych Army, skupinu mladých lidí, kteří mě tady podporují a jsou opravdu úžasní. Ale i ostatní fanoušci jsou skvělí a proto si hru v Melbourne vždy užívám," řekl.