Sladká výhra? Jen v uvozovkách… Barbora Strýcová sice udolala na turnaji v Sydney Caroline Wozniackou (7:5, 6:7, 6:4) a v generálce na blížící se Australian Open postoupila do semifinále, vítězství ale oslavila jen mírným úsměvem.

Čtěte také: Djokovičovi ruply nervy. Být to já, mám zákaz do roku 2025, reagoval Kyrgios (VIDEO)

Proč taková zdrženlivost? Devatenáctá hráčka světa měla v nohách jeden z nejnáročnějších zápasů kariéry. O postup bojovala přes tři a půl hodiny, navíc v děsivých vedrech!

"Jsem úplně vyčerpaná. Ale ráda, že jsem to zvládla," oddychla si po zápase Strýcová. "V takovém vedru jsem asi ještě nehrála," připustila. 

Myšlenky na pláž

Fanoušci si ale přišli na své. Alespoň ti, kteří dorazili. Zaplněná aréna rozhodně nebyla. Že by kvůli vysokým teplotám? 

Na ty po prohraném zápase prozradila recept samotná Wozniacká. "V takovém utkání si snažíte představovat, že jste na pláži a pijete Piňa Colady," žertovala. "Podmínky ale byly pro obě hráčky stejné. Já se snažila zůstat celou dobu v pohodě. Ale horko bylo opravdu velké."

Porážku ale nakonec brala s úsměvem. "Pozitivní je, že toho teď můžu sníst, kolik chci, protože jsem spálila spoustu kalorií," dodala.

Třicetiletá Strýcová má už nyní jistotu, že si v pondělním vydání světového žebříčku vylepší maximum, polepší si minimálně na 16. místo.