Strýcová v polovině července vyhrála Wimbledon s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej a poté poprvé usedla na deblový trůn. V Pekingu však skončily už po úvodním zápase ve středu a bylo jasné, že Strýcová pozici ztratí. Loni totiž v čínské metropoli slavila titul s Andreou Sestini-Hlaváčkovou.

Česká tenistka Petra Kvitová
Jistá účast. Kvitová si posedmé zahraje Turnaj mistryň

Singlový žebříček stále vede Australanka Ashleigh Bartyová před Karolínou Plíškovou, odstup mezi nimi se však zvýšil na více než tisíc bodů. Novou trojkou je Japonka Naomi Ósakaová. Týden po zisku titulu v rodném městě Ósace triumfovala i v Pekingu. Petra Kvitová zůstala na sedmém místě.

Djokovič zvýšil náskok

Náskok v čele zvýšil i lídr mužského pořadí ATP Novak Djokovič. Srbský tenista při své premiéře v Tokiu nenašel přemožitele a vítězně se tak v dějišti olympijského turnaje vrátil na okruh, kde chyběl měsíc po problémech s ramenem.

Pokud se Djokovič udrží v čele až do konce sezony, zakončí pošesté rok jako světová jednička a vyrovná rekord Peta Samprase. Legendární Američan kraloval pořadí ATP nepřetržitě v letech 1993 až 1998.

Linda Fruhvirtová a Brenda Fruhvirtová
Zlato na kurtu. Cíl nových českých hvězd? Vyhrávat grandslamy