Zápas v Indii se hraje od pátku do neděle.

Tenisté naposledy hráli baráž v roce 2011 a duel v Rumunsku tehdy zvládli. "Nálada musí být dobrá, všichni jsme čekali na zápas půl roku, daviscupová utkání jsou vždy příjemná," řekl nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, jehož svěřenci v letech 2012 a 2013 soutěž vyhráli..

"Baráž je něco jiného, než jsme byli zvyklí v minulých letech, a musíme se na to dobře připravit, potrénovat a hlavně ten zápas zvládnout. Máme před sebou důležitý závazek nesestoupit," dodal.

Je přesvědčen, že tým zápas v Indii zvládne i bez Berdycha. "Určitě. Indové mají sílu ve čtyřhře, ale pořád je rozdíl, když naši kluci hrají celý rok ATP turnaje, grandslamy a oni hrají na challengerech. Myslím, že ta kvalita by byla na naší straně," uvedl Navrátil.

V nominaci Indů jsou Rohan Bopanna, Somdev Devvarman, Yuki Bhambri a deblový specialista Leander Paes, který se Štěpánkem slavil grandslamová vítězství.

Navrátila se Berdycha k účasti nesnažil přemlouvat. "Jeho rozhodnutí bylo jasné a nemělo cenu ho přemlouvat. Jsem rád, že když se zachráníme, bude hrát příští rok a můžeme zase uhrát dobrý výsledek," řekl Navrátil.

Jedničkou v Dillí bude Veselý, o druhém hráči pro páteční dvouhry zatím není kapitán rozhodnutý.

Veselý určitě nebude hrát čtyřhru. Z premiérové pozice týmové jedničky není nervózní. "Pro mě se nic nemění, to je jen papírová záležitost. Člověk chce uhrát bod, ať je jednička nebo dvojka. Samozřejmě když je jednička, očekávání je možná větší. Ale to jsou vnější věci, důležité je soustředit se na vlastní hru," řekl Veselý.