Incidentem skončila pětisetová bitva Radka Štěpánka s Jankem Tipsarevičem ve čtvrtfinále Davisova poháru. Srbský tenista uvedl, že mu český hráč po porážce u sítě podával ruku v gestu se vztyčeným prostředníčkem a slovně ho urážel. Štěpánek, který nevyužil v rozhodující sadě tři mečboly, tvrdil, že se nic nestalo.
    
"Podali jsme si ruku normálně. Nevím, proč se sápal, nevím. Asi měl radost, že vyhrál," komentoval třiatřicetiletý Štěpánek konflikt na tiskové konferenci.
    
Po pětihodinovém vypjatém utkání, v kterém se obě strany několikrát hádaly s hlavním rozhodčím, se Tipsarevič po podání rukou u sítě na Štěpánka sápal. Srbský kapitán Bogdan Obradovič svého svěřence stahoval zpět na lavičku.
    
Tipsarevič tvrdil, že mu Štěpánek u síti podával ruku se zdviženým prostředníčkem a přidal navíc hanlivý výraz. "Mluvil o smradlavé p… . Chápu, že někdo může být naštvaný, ale tohle udělat! To je ubohé. Nejsem zlatý, nejsem Stefan Edberg, ale nikdy v životě jsem si nemyslel, že bych tohle někdy zažil," zlobil se Srb. 

ČTĚTE TAKÉ: Štěpánka chytla při rozhodující ztrátě servisu křeč do nohy