Po ní se představí favorité mužské dvouhry Rafael Nadal a Novak Djokovič, den na největším dvorci uzavře Andrea Hlaváčková, kterou po postupu z kvalifikace čeká na úvod hlavní soutěže světová jednička Serena Williamsová.

Vítězka antukového turnaje v Madridu Kvitová se s Erakovicovou (82. v pořadí WTA) střetla čtyřikrát a vždy vyhrála. Naposledy loni právě na French Open.

"Jestli se ptáte, cítím-li se být favoritkou, tak necítím," tvrdila Kvitová na tiskové konferenci před Roland Garros. "A ani jednou z nich. Loni jsem tady prohrála ve třetím kole a budu ráda, když se letos dostanu do druhého týdne. Věřím, že tady můžu vyhrát, ale nemůžu říct, že věřím, že Roland Garros vyhraju letos."

První zápas dne má v Paříži před sebou i Jiří Veselý, který nastoupí proti třiadvacátému nasazenému Leonadru Mayerovi z Argentiny, finalistovi z turnaje v Nice z minulého týdne. "Je to těžký los, ale hratelný," řekl Veselý. "Jirka to s ním má 1:1, takže zná recept, jak ho porazit. Rozhodne lepší momentální rozpoložení. První kolo je vždy o hlavě," řekl Veselého slovenský trenér Ladislav Simon.

V 11:00 čeká debut na pařížské antuce Terezu Smitkovou, jejíž soupeřkou bude Taylor Townsendová z USA. Program pak uzavře Klára Koukalová duelem s Dankou Koviničovou z Černé Hory.

Tenisový grandslamový turnaj French Open (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera: Kvitová (4-ČR) - Erakovicová (N. Zél.), Halys (Fr.) - Nadal (6-Šp.), Djokovič (1-Srb.) - Nieminen (Fin.), S. Williamsová (1-USA) - Hlaváčková (ČR).
Kurt Suzanne Lenglenové: Lacko (SR) - Ferrer (7-Šp.), Knappová (It.) - Wozniacká (5-Dán.), Gasquet (20-Fr.) - Gigounon (Belg.), Mladenovicová (Fr.) - Bouchardová (6-Kan.).
Kurt č. 1: Bertensová (Niz.) - Kuzněcovová (18-Rus.), Chardy (Fr.) - Berrer (Něm.), Petkovicová (10-Něm.) - Rogersová (USA), Dimitrov (10-Bulh.) - Sock (USA).
Kurt č. 6, první zápas: Veselý (ČR) - Mayer (23-Arg.).
Kurt č. 10, první zápas: Smitková (ČR) - Townsendová (USA), čtvrtý zápas: Koukalová (ČR) - Koviničová (Č. Hora).