Aby toho nebylo málo: Kyrgios přiživil napjatou atmosféru v australském daviscupovém týmu svou odpovědí na obvinění Bernarda Tomice, že simuloval nemoc, aby se vyhnul startu v úvodním kole proti USA (1:3).

Lleyton Hewitt, jenž o víkendu dokonce musel coby hrající kapitán zaskočit ve čtyřhře na kurtu, tak zřejmě bude mít s nominací na baráž hodně starostí.

Tomicovu stížnost kapitánu Hewittovi na Kyrgiose zachytily o víkendu na kurtu ruchové mikrofony. Na tiskové konferenci po nedělní prohře s Johnem Isnerem poté svého parťáka zkritizoval i veřejně. "Teď jsem moc zvědavý, jestli se objeví v Indian Wells jako loni. To nepřijel do Česka kvůli únavové zlomenině, pak ale americký turnaj hrál a byl v pohodě," prohlásil Tomic.

"Vypjatý moment, nebudu si to brát osobně. Indian Wells je až za týden, to je spousta času," napsal Kyrgios na twitteru. "Jen nečekej, že ti budu v nejbližší době krýt záda," dodal v následujícím příspěvku.

V dalším vzkazu, který ale později smazal, si navíc dělal legraci z Tomicova rekordního debaklu v roce 2014 v Miami, kde prohrál za 28 minut s Jarkkem Nieminenem. "Nezapomeňme, kdo je držitelem nejrychlejší porážky na okruhu ATP," uvedl.

Dvojice rebelů tak v týmu znovu rozbila pohodu, kterou Hewitt v minulé sezoně při tažení Austrálie do semifinále Davis Cupu ještě coby hráč pracně budoval. Nyní v roli kapitána, který se nečekaně dostal místo Kyrgiose i na kurt, se snaží vášně opět tlumit.

"Nick přijel a dal do toho všechno, aby mohl hrát. Nepochybuji, že byl nemocný," řekl dvojnásobný grandslamový šampion, jenž před šesti týdny na Australian Open ukončil hráčskou kariéru.

Kyrgios se omluvil z týmu den před pátečními dvouhrami kvůli viróze, vloni vynechal duel v Ostravě kvůli zranění zad.

Jeho problém? Vloni byl z daviscupového týmu vyloučen poté, co měl při turnaji v Kanadě nevybíravé poznámky na adresu Stana Wawrinky. Tomic byl zase vyřazen z nominace za veřejnou kritiku vedení australského tenisu. A je znám svými výstřelky - několikrát se popral, přišel o řidičák.