„Mrzí to hodně. Podruhé v kariéře jsem se dostal do třetího kola na grandslamu. Měl jsem soupeře, se kterým se dalo hrát. Moje hra, forma i nálada šla nahoru, ale teď to musím hodit za hlavu a pokračovat dál," řekl Veselý.

Ve druhém kole v pěti setech vyřadil obra Iva Karloviče z Chorvatska a s Františkem Čermákem zvládli další den i 1. kolo čtyřhry. „Šel jsem spát v pohodě, po vyhraném deblu jsem byl dobře naladěný," řekl.

Ráno se ale vzbudil se zablokovaným krkem. Důvodem by mohlo být prochlazení z klimatizace. „Tu na noc vypínám. Možná polštář," pokrčil Veselý rameny. Podobný problém má poprvé v životě. „O to víc mě to mrzí a štve," řekl.

Před zápasem spěchal do areálu na masérský stůl. Fyzioterapeut se mu věnoval skoro dvě hodiny. „Dostal jsem taky nějaké prášky na bolest. A nějakou náplast a hřejivou mast. Trošičku se to zlepšilo. Ale jenom krátkodobě," řekl.

V zápase se jen trápil

V utkání si nechal krk několikrát ošetřit, ale ani to nepomáhalo. „Celou dobu jsem se trápil," řekl. Na druhou stranu nechtěl zápas vzdát hned po pár míčích. „Neměl jsem odvahu to udělat, ale od prvního gamu jsem si říkal, že to zabalím nejpozději po setu. Jenže mi to nedalo. Nechtěl jsem ten zápas zahodit, ale pak už mi bolest vystřelovala i do pravé ruky. Nechtěl jsem už riskovat," řekl tenista.

Přes problém s krkem docela držel s třináctým nasazeným Isnerem krok. Měl ve dvou setech i šest brejkbolů, ale ani jeden nevyužil. „Na všechny jsem dostal esa. Snažil jsem se dělat maximum. Jenže na příjmu potřebujete ten krk zatnout a mě v něm vždycky píchlo. Zkoušel jsem to nějak obejít, ale bylo to jenom odsouvání jediného možného řešení," řekl Veselý.

Zrušil své působení ve čtyřhře, i když doufá, že jde jen o svalové zranění a brzy pomine. „Nebudu riskovat. Není to asi nic zvláštního, ale krk je citlivé místo. V našem sportu s ním musíte hýbat pořád," řekl. Brzy proto odletí domů. „Abych byl co nejdřív fit a mohl na Davis Cup," připomněl barážové utkání v Indii.