V neděli jsou na pořadu čtyřhra a závěrečné dvouhry. Vítěz se příští rok zúčastní kvalifikace o postup na finálový turnaj pro osmnáct nejlepších týmů.

"Je to úplně skvělé. Jsem rád, že se mi to povedlo. Fanoušci mi pomohli," řekl vítěz juniorky US Open Forejtek v rozhovoru pro Českou televizi.

Karolína Plíšková
Tenisové hvězdy se v Hongkongu neukážou. Kvůli protestům

Světová jednička mezi juniory Forejtek v obou setech v úvodu ztrácel. V prvním 0:2 a ve druhém už 0:3. "V prvním jsem byl asi nervóznější a po pár gamech se uklidnil, ve druhém jsem to trošku podcenil," přiznal.

Pět her v řadě

Český tenista ale vždy dokázal vývoj otočit. V první sadě získal rozhodující brejk na 6:5. Následně při svém podání odvrátil čtyři brejkboly, při prvním setbolu trefil servisem roh a Bašič poslal return do autu.

Ve druhé sadě získal Forejtek od stavu 1:4 pět her v řadě. "Soustředil jsem se na svůj servis, protože jsem věděl, že na returnu může šance přijít," řekl. Zápas ukončil osmým esem. "Servis mi hodně pomohl," usmál se.

Petra Kvitová na French open
Petra Kvitová: Turnaj mistryň? Chci se o něj porvat


Veselý získal v duelu s bosenskou dvojkou úvodní set za 43 minut díky dvěma úspěšným brejkům. Ve druhé vyrovnanější sadě český reprezentant ani jeden ze tří brejkbolů neproměnil a rozhodnout musela zkrácená hra. V ní Veselý využil hned první mečbol a vyhrál 7:4.

"Dneska jsem neuvěřitelně podával, odzadu jsem hrál relativně solidně. Se svojí hrou jsem spokojený a věřím, že to zítra dotáhneme," řekl Veselý.

Zenica: Bosna a Hercegovina - ČR -  0:2 po úvodních dvouhrách

Bašič - Forejtek - 5:7, 4:6
Brkič - Veselý - 2:6, 6:7