Třiačtyřicetiletý Björkman absolvuje s Murraym premiéru tento týden na antukovém turnaji v Mnichově. "Po Wimbledonu, pokud bude všechno v pořádku, strávím celou sezonu na betonech až do konce US Open s Jonasem," potvrdil v pondělí třetí tenista světa Murray s tím, že budoucnost zatím nechává otevřenou. "Pak uvidím, jak to bude s Amélií, protože myslím, že zatím ještě neví, jaké budou dál její priority a jak si se vším poradí. Uvidíme za pár měsíců," dodal.

Murray, jenž s Mauresmovou pracuje podle vzájemné dohody 25 týdnů v roce, začal hledat druhého trenéra po nepovedených vystoupeních na turnajích v Rotterdamu a Dubaji. Na obou podnicích se musel obejít bez Mauresmové, která měla povinnosti jako kapitánka francouzské fedcupové reprezentace. Na začátku dubna navíc veřejně oznámila své těhotenství.

Björkman ukončil kariéru v roce 2008. Na okruhu ATP získal šest titulů ve dvouhře a 54 ve čtyřhře, ve které vyhrál i devět grandslamů. V singlu byla jeho nejvyšším umístěním ve světovém žebříčku čtvrtá příčka.