"Sereno, jsi doslova ta nejlepší na kurtu i mimo něj. Děkuji ti, že jsi nás všechny inspirovala k tomu, abychom si šli za svými sny," vzkázal legendární golfista Tiger Woods, který si zřejmě poslední zápasy Williamsové nenechal ujít a sledoval je v New Yorku v hledišti.

"Sereno, děkuju. Jen díky tobě jsem uvěřila v tento sen. Vliv, který jsi na mě měla, vůbec nezle vyjádřit slovy, takže můžu říct jen děkuju, děkuju, děkuju," vzkázala vycházející osmnáctiletá americká tenisová hvězda Coco Gauffová.

Americká tenistka Serena Williamsová zdraví diváky na US Open.
Serena se loučí. Jsem připravená být mámou, vzkázala Williamsová

Třiadvacetinásobný olympijský vítěz v plavání Michael Phelps vyzdvihl, že Williamsová nezměnila jen tenis. "Její tenisové úspěchy mluví samy za sebe, ale jedna z věcí, které na ní obdivuju, je to, že se prostě nikdy nevzdává. Na kurtu i mimo něj, její vůle, síla a odhodlání. Nikdy to nepoloží. Je pro nás všechny skvělým příkladem," uvedl.

Nezdolný přístup ocenil i čtyřnásobný šampion NBA LeBron James. "Jsi GOAT. Co jsi udělala pro sport, co jsi udělala pro ženy…, to je naprosto bezprecedentní. Byla čest sledovat tvou cestu, jak dobýváš všechny cíle, které sis kdy stanovila, jak překonáváš rekordy a jak úžasná jsi na kurtu i mimo něj," vyznal se.

S gratulací se připojila také bývalá první dáma USA Michelle Obamová. "Měli jsme to štěstí, že jsme mohli sledovat, jak se z mladé dívky z Comptonu stala jedna z nejlepších sportovkyň historie. Jsem na tebe pyšná, moje přítelkyně, a nemůžu se dočkat, jak budeš svým nadáním dál ovlivňovat životy," napsala.

Na její odkaz je hrdá i další tenisová legenda Billie Jean Kingová. "Její neuvěřitelná kariéra se zapsala do tenisové historie. A přitom její největší přínos možná teprve přijde. Díky Sereno Williamsová. Tvoje cesta pokračuje," vzkázala.

Serena Williamsová
Tenisová královna (ne)pláče. Jak Serena dotančila k nesmrtelnosti

Přesah jejího vlivu i mimo tenisové kurty ocenil také bývalý tenisový šampion Mats Wilander. "Serena znamenala tolik pro tenis a pro svět, ale i pro Ameriku. Sledoval jsem diváky a byla tu spousta lidí, kteří nikdy dřív na tenisový zápas nepřišli. Posunula tenis na úplně novou úroveň a přesáhla hranice sportu," uvedl sedminásobný grandslamový šampion.