Web deníku SME hned za výsledek hrdě dodal „za hodinu".

Slovenská kráska se s protivnicí nepárala. Hrála sebevědomě, pestře a skoro nechybovala. „Víte, do každého zápasu jdu s tím, že já budu ta, kdo bude diktovat výměny. A daří se mi to," vyprávěla žurnalistům.

Den před zápasem sice libozvučnou slovenštinou líčila, že ji čeká boj „o každú loptičku", místo toho ale 24letá dračice ladně proplula do svého druhého grandslamového semifinále v životě.

„Přesně pro tyhle chvíle hraju tenis," povídala ještě na kurtu. „Jak mi bylo, když jsem proměnila mečbol? To se ani nedá popsat."

Zato poražená světová jedenáctka Halepová dokázala svoje pocity popsat docela přesně: „Přemohly mě emoce. Nezvládla jsem je, a proto jsem vůbec nemohla hrát."

Z půvabné Slovenky v Melbourne srší energie a pohoda. Laťku si posunula už postupem do čtvrtfinále: znamenalo to, že se na všech čtyřech grandslamech dokázala dostat minimálně mezi nejlepších osm. „Je to pecka, beru to jako bonus. Asi mi to ještě ani nedošlo. Ale cítím se výborně a chci víc."

Kdo nevěděl, jak to vypadá, když chce Cibulková víc, zjistil to nad ránem středoevropského času.

„Paradoxně jsem se cítila trochu víc unaveně, ale byla jsem mentálně připravená, což rozhodlo," líčila po vítězném čtvrtfinále. „Kromě forhendu mi vycházel i bekhend po čáře. Zahrála jsem fakt skvěle."

V semifinále se ve čtvrtek (opět brzy ráno) potkává s turnajovou pětkou Agnieszkou Radwaňskou. Ze šesti předchozích partií s Polkou vyhrála Cibulková jedinou. „Agnieszka je podobný typ jako Halepová, ale má ještě lepší defenzivu," pravila Cibulková.

Mimochodem, první semifinále grandslamu hrála na French Open 2009. „Tenkrát jsem byla 19leté děvčátko. Nevěděla jsem, o čem to všechno je. Dneska už jsem dospělejší Dominika."

MARTIN MLS