Česká tenistka, dvanáctá hráčka světa, přijela hned dopoledne do areálu Sparty ve Stromovce, aby získala zpět jistotu s raketou.

Výsledek? Samá pozitiva. "Bylo fajn si zahrát venku," prohlásila Kvitová. 

Aby ne: období nudy a domácího cvičení je pryč. Verdikt vlády o možnosti tréninku na venkovních sportovištích (s rouškou a bez "blízké" přítomnosti dalších osob) potěšilo mnohé, i Kvitovou. "Už jsem se těšila. V tom všem, co nás teď pronásleduje, je fajn, když vám něco zvedne náladu," dodala dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

V úterý se radovala ze slunečného počasí, ale budoucnost je spíše v mlze.

"S antukovou sezonou nepočítám. Slyšeli jsme, že Roland Garros by mělo být později, ale uvidíme, jak to dopadne. Jestli se vůbec letos ještě bude hrát," poznamenala Kvitová.

Česká tenistka Petra Kvitová na Wimbledonu
Kvitová, Muchová i Veselý přišli o vrchol. Zrušení Wimbledonu mrzí, shodli se

I proto má problém s motivací. "Je to teď zvláštní," ulevila si a dodala, že přesto musí být fit: "Udržuji svoje tělo, aby nevypadlo z rytmu. Cvičím, běhám. Tělo to nezapomene."

Během volných chvil teď také čte knížky a uklízí. Třicetiletá rodačka z Bílovce je alespoň doma - v "normálním" tenisovém režimu vidí svou postel a kuchyň možná jednou za měsíc… "Vždy se i v negativních věcech snažím najít něco pozitivního. Takže teď je to fakt, že si vychutnávám svůj domov."