V Sokolově se bude bojovat na tratích sprint triatlonu, tedy 750 metrů plavání, 20 kilometrů na kole a 5 kilometrů běhu. Závod je určen pro všechny věkové i výkonnostní kategorie a ti nejmenší absolvují kombinaci 100 metrů plavání, 2 kilometry na kole a kilometr běhu.

Triatlon v Sokolově má tradici už od roku 1994, vloni poprvé však pořadatelé v Karlovarském kraji chystali i závody dětí a mládežnických kategorií. A ty nebudou chybět ani letos.

„Myslím, že se nám minulý rok vše vydařilo a při vyhlášení byla sranda, o kterou se postaralo trio Čelůstka, Švarc a Lukáš Kočař. A letos to bude ještě lepší. Na startu budou i triatlonisté z Řecka a Ruska, což nás moc těší," řekl hlavní pořadatel Jiří Dvořák. „Ve startovní listině už je přes 130 jmen, takže očekáváme kvalitní závody ve všech kategoriích. Rád bych do Sokolova pozval všechny příznivce triatlonu i sportovní fanoušky. Bude to fajn den ve společnosti našeho parádního a poctivého sportu," dodal Dvořák.

Závod budou natáčet kamery České televize a moderovat jej bude Stanislav Bartůšek. Dětské závody startují od 9 hodin, hlavní závod je na programu od 13 hodin.