V areálu Nový rybník u Příbrami se hlavní závod pojede na tratích 5 kilometrů běhu, 60 kilometrů na kole a 15 kilometrů běhu. Nechybí dětské závody, závody týmů a štafet. Je připraveno i klání na zkrácených tratích 5 – 20 – 5.

„Tratě jsou stejné jako vloni, i tak ale slibují zajímavý a napínavý závod. Už jen z toho pohledu, že je to poslední závod seriálu a tudíž se rozhodne, kdo se stane šampionem Českého poháru. Vyražte proto do Příbrami a užijte si parádní duatlonový den," vyzývá ředitel závodu Radek Eliáš.

Součástí duatlonového dne v Příbrami budou i dětské závody a tam pořadatelé zajistili jednu osobnost českého sportu.

„Ceny těm nejlepším předá olympionička a dálková plavkyně Jana Pechanová, která na svém kontě má čtyři medaile z mistrovství Evropy a jednu medaili z mistrovství světa. Myslím, že to nejen pro děti bude zážitek setkat se s takto úspěšnou českou reprezentantkou" dodal ředitel závodu Eliáš.

Součástí Klasik Duatlonu jsou i dětské závody, které startují v 9 hodin. Připraven je i závod pro veřejnost na zkrácených a tedy lépe zvládnutelných tratích, který je ideálním pro každého hobíka. Hlavní závod odstartuje ve 12 hodin.