Hmyzí speciality pro ně bude v Centru Pivovar Děčín připravovat šéfkuchař Milan Václavík.

Kromě potemníka brazilského bude šéfkuchař také upravovat cvrčka banánového, švába argentinského nebo saranče stěhovavé. Hmyz bude na akci přivezen živý 
a upravován přímo před zraky návštěvníků.

„Hmyzí pokrmy se dají připravovat různými způsoby, ale já na této akci budu především smažit na oleji nebo na másle. Hmyz následně dochutím solí nebo chilli a podávat jej budu se salátkem nebo pečivem," prozrazuje šéfkuchař Milan Václavík.

Celá akce proběhne za jasně daných hygienických standardů, což potvrzuje ředitel Centra Pivovar Děčín Aleš Stupka.

„Nic jsme v tomto ohledu nepodcenili. Hmyz pochází 
z kontrolovaného chovu a je krmený výhradně přírodními materiály, takže návštěvníci nemusí mít obavy," ujistil ředitel.