Návštěvníci se můžou až do neděle kochat pohledem na vystavené dobroty kuchařských a cukrářských mistrů a současně také ochutnat nejrůznější nápoje vhodné právě k těmto pokrmům.

Zhruba 60 restaurací a producentů či obchodníků s potravinami a nápoji obsadilo svými stánky pavilony A, H a T i exteriéry výstaviště. Po oba víkendové dny se návštěvníci mohou potěšit ochutnávkou z menu specialit, které se objevují na jídelníčku špičkových hotelů a restaurací, ale umí je připravit i šéfkuchaři podniků mimo hlavní město.

„Pro tentokrát jsme připravili menu ze staročeských receptů, ale v moderním podání. Dali jsme hlavy dohromady. Na přípravě dýňového a kaštanového krému, konfitovaného kachního stehna nebo taženého bůčku se podíleli Ota Čepelák, Zdeněk Čermák, Jan Chlouba a Jakub Rendl," uvedl David Hrzán, učitel odborné výchovy SŠ pedagogické, hotelnictví a služeb v Litoměřicích, který navíc předváděl i přípravu sushi.