Pokud řidiči míří z východní do západní části Šluknovského výběžku, většinou využívají silnici vedoucí 
z Rumburka přes Šluknov dále na západ.

„Objízdná trasa je stanovena z Rumburka přes Jiříkov," říká Zdeněk Polesný ze šluknovské radnice. Řidiči si tak najedou o více než polovinu více než po běžné trase.

Další možností, jak se dostat například do Mikulášovic nebo Dolní Poustevny, především pro řidiče jedoucí od Děčína, je využití silnice z Krásné Lípy do Mikulášovic.

Uzavírka přejezdu začne 
v úterý 14. června v 8 hodin a skončí v pátek 17. června hodinu před půlnocí. Poměrně dlouhou uzavírku si vyžádá náročná oprava.

KOMPLETNÍ OPRAVA PŘEJEZDU

„Přejezd bude kompletně opraven po stavební stránce. To znamená výměnu svršku, spodku, kolejí a pražců," uvedl Martin Šotola ze Správy železniční dopravní cesty.

Oprava se tak nedotkne zabezpečení železničního přejezdu, na kterém jsou pouze výstražná světla. 
V minulosti zde došlo k několika vážným nehodám, kdy řidiči i přes svítící červenou na semaforu vjeli přímo pod vlak. Vlaky zde ale naštěstí většinou jezdí velmi pomalu, hned za přejezdem je totiž železniční zastávka Valdek.

UZAVÍRKA OMEZÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVU

Uzavírka železničního přejezdu se dotkne také železniční dopravy, denně po této trati projede více než dvacet osobních vlaků. Ty by měly nahradit po dobu výluky autobusy.
Loni na podzim dopravu na Děčínsku komplikovalo hned několik uzavírek železničních přejezdů, do těch se pustila Správa železniční a dopravní cesty v rámci rozsáhlé opravy trati mezi Děčínem a Rumburkem za přibližně 900 milionů korun.

Největší komplikací byla uzavírka dvou přejezdů mezi Huntířovem a Českou Kamenicí, přes které vede silnice spojující Děčín a Liberec, jezdí po ní také řidiči mířící na Šluknovsko. Kromě toho byly uzavřeny i přejezdy v okolí Benešova.